На Волині за рік поменшало держслужбовців

На Волині за рік поменшало держслужбовців
На кінець 2011 року на державній службі було зайнято 6327 волинян, які мали статус державних службовців.

За рік кількість працівників цієї категорії в області зменшилась на 4,7% (в Україні – на 4,1%). Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики з нагоди професійного свята держслужбовців.

За розрахунками, на кожну тисячу зайнятих в економіці і соціальній сфері області (без урахування працівників малих підприємств з кількістю найманих працівників менше 10 осіб та зайнятих у фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності) припадає по 30 держслужбовців проти 31 і 21 відповідно у Рівненській і Львівській областях та 25 – в Україні.

Більше третини державних службовців працюють в обласному центрі, що зумовлено концентрацією у Луцьку органів управління обласного рівня.
Серед державних службовців переважають жінки (74,1%), серед керівників їх 65,4%, серед спеціалістів – 78%, хоча вони переважно обіймають посади нижчих категорій, ніж чоловіки.

Питома вага жінок–керівників першої–четвертої категорії в загальній кількості керівників становить 3,3%, тоді як чоловіків – 5,5%.

У загальній кількості державних службовців 46% – молоді особи у віці до 35 років, з них більше третини – віком 27 років і молодші, 3,5% працівників у віці 55 років і старші.

Із загальної кількості державних службовців 88,9% мають повну вищу освіту, решта – базову вищу, або ще навчаються, 43,6% працює в органах управління по 10 років і більше.

Довідка

В Україні День державної служби щорічно відзначають 23 травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині за рік поменшало держслужбовців
22 червень, 2012, 16:25