Клімчук закликав не йти на поводу у «небезпечних демагогів» Колісниченка і Гузя

Клімчук закликав не йти на поводу у «небезпечних демагогів» Колісниченка і Гузя
Прийнятий Верховною Радою у першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики» голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук назвав невдалою спробою порушити спокій і громадянський мир в Україні.

Про це 22 червня повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

У повідомленні йдеться, що Клімчук як депутат облради озвучив свою думку щодо мовного питання.

«Україну треба бачити від Бугу до Донця. Треба розуміти і дбати про цілісну Україну, приймаючи будь-яке рішення. Будь-яке! А нам як волинянам подавати приклад усій Україні в чіткості, вимогливості, але й також – в порядку та толерантності. Тому що без цього ми ніколи не побудуємо Україну», – сказав Клімчук.

«Ми не маємо ніколи йти на поводу небезпечних і неприємних демагогів по типу Колісниченка (Вадим Колісниченко – народний депутат від Партії регіонів, один з авторів законопроекту «Про засади державної мовної політики», – ред.) чи підростаючого Ігоря Гузя (депутат облради, – ред.). Нам однаково неприємні демагоги і провокатори як типу Калашнікова (Олег Калашніков – народний депутат від Партії регіонів, – ред.), так само – нашого свободівця Вітіва (Анатолій Вітів – депутат облради, голова обласної організації ВО «Свобода», – ред.). Для 99-ти відсотків українців, які ототожнюють себе з класом гречкосіїв (а саме вони колись робили державу успішною: чи це шведські гречкосії, чи голландські, чи американські, чи японські гречкосії, але не козаки чи самураї) усі провокатори однаково неприємні», – наголосив Клімчук.

«В Україні, моїй державі, і зараз, і вчора, і завтра потрібен спокій і толерантність. Щоб ми, наші діти, внуки мали Україну», – продовжив він.

«Щодо мовного законопроекту, який, на превеликий жаль, в тому числі і для мене, проголосований в першому читанні. Це вже відбулося. Відбулося в парламенті. Очевидно, що такий парламент, такі депутати не мають подобатися людям ні на Сході, ні на Заході. Бо вони зробили невдалу спробу порушити спокій і громадянський мир в Україні. НЕВДАЛУ! Це оцінка не тільки моя, а й нашого Президента... Тому в нашому спільному рішенні пропоную звернутися до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням зняти законопроект з порядку денного і залишити його у минулому. І будемо країною гречкосіїв. Ми (чи одна партія, чи інша) не маємо права ніколи інтереси держави кидати в догоду інтересам сьогоднішньої політичної кон'юнктури», – сказав Клімчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Це оцінка не тільки моя, а й нашого Президента..." Остального можно не читать.
Відповісти
Останні новини
На Волині буде новий храм
22 червень, 2012, 17:32
Клімчук закликав не йти на поводу у «небезпечних демагогів» Колісниченка і Гузя
22 червень, 2012, 17:15