Лучан запрошують на «Інтелектуальну толоку»

Лучан запрошують на «Інтелектуальну толоку»
Луцький дебатний клуб «Інтелектуальна толока» запрошує на прес-конференцію та підсумкове засідання.

Захід відбудеться у приміщенні Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки (вулиця Шопена, 11) у вівторок, 3 червня. Початок о 15:00.

Дебатний клуб «Інтелектуальна толока» діє у Луцьку віднедавна. Він збирає молодих, активних людей, яким небайдужі суспільні та політичні проблеми та власний інтелектуальний розвиток. Тут школярі та студенти вдосконалюють ерудованість, логіку, аналітичні та ораторські здібності.

За недовгий час роботи клубу (7 місяців) його учасники мають неабиякі досягнення.

Вже неодноразово представляли наше місто на регіональних та всеукраїнських турнірах (всеукраїнський турнір «Підйом» у Івано-Франківську(двічі), дебатний турнір "Столичний кубок" (Київ) та всеукраїнський дебатний турнір "Кубок Одеси"). Також місцеві дебатери організували Західноукраїнський дебатний турнір «Волинська толока», в якому взяли участь команди із сусідніх областей (Львів, Рівне, Івано-Франківськ). А нещодавно іще один регіональний турнір між командами Луцька та Рівного.

Під час прес-конференції учасники луцького дебатного клубу «Інтелектуальна толока» прозвітують про діяльність клубу та його здобутки, а також розкажуть про план подальшої роботи.

Сторінка клубу в соціальній мережі: https://vk.com/fdu_volyn

Довідково:

Дебати — командна, рольова інтелектуальна гра, суть якої полягає в тому, що обрані команди аргументовано доводять тезу, запропоновану до обговорення, а інші — опонують її.

Як гра — дебати демократичні, оскільки передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення. Участь у дебатах, зокрема навчальних, дає учасникам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань. Обов'язок кожної з команд кваліфіковано та в межах певних часових рамок представити свою позицію, власні аргументи «за» чи «проти». Гру оцінює суддя або колегія суддів, які визначають переможця в раунді.

В Україні дебати з'явилися 1994 року, коли міжнародним фондом «Відродження» була започаткована програма «Дебати Карла Поппера». Наразі однією з небагатьох організацій, яка розвиває дебати в Україні, є ВМГО «Федерація дебатів України».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дебати
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.