«Порошенку дуже шкодить його ж бізнес», - Олександр Мороз. ВІДЕО

«Порошенку дуже шкодить його ж бізнес», - Олександр Мороз. ВІДЕО
За всі роки Незалежності політична система в Україні не змінюється. Ані Помаранчева революція, ані Революція Гідності не змогли привести державу до європейської моделі управління. Все тому, що такий устрій невигідний олігархату, який і формує владу.

Таку думку під час хард-ток-шоу «DROZDOV» на телеканалі ZIK висловив український політик, колишній голова Верховної ради Олександр Мороз.

На думку Мороза, політична система країни не змінюється, постійно рухаючись по колу. Багато розмов та закликів до змін чуємо перед виборами, однак після того, як політики приходять до влади, усе залишається на своїх місцях.

«Потяг політики йде по колу – змінюються лише декорації. Впродовж десяти років ми ведемо дискусії про те, що, до прикладу, система виборів має бути за відкритими списками. Але депутати цього не зроблять, адже тоді унеможливлюється ротація партійних еліт», – наголосив Мороз.

Революції 2004-го, 2013-2014 років не змогла цього викорінити. І в одному, і в іншому випадку політики залишили систему без змін, не дослухавшись до думки власного народу та іноземних експертів.

«За змістом ці революції інші, причини їхні – подібні, а от наслідки – тотожні. У 2004-му році на Майдан приїжджали зарубіжні гості – Кваснєвський, Адамкус – усі радили змінити Конституцію, адже народ виступає проти самодержавства. Ющенко обіцяв європейську модель, однак знову відбувся поворот назад із вертикаллю адміністрування. Минуло 10 років, Майдан знову підходив до тієї ж думки. У нас починали розмови про євроінтеграцію, яка звелася до безвізового режиму. Всі масово заявляють про децентралізацію та європейську модель управління. Однак у цьому напрямку досі нічого не зроблено. У конституційній реформі немає і мови про демократизацію, йде мова про узурпацію влади», – наголосив Мороз.

Хоча й у Порошенка, на відміну від інших президентів, краща підготовка як зі сторони розуму, так і досвіду, однак йому дуже шкодить його ж бізнес.

«З подачі президента мала прозвучати думка до своїх колег-бізнесменів: якщо вони так поводитимуться і надалі, то у цій країні не виживуть. Якщо волонтери і далі збирають по всій країні копійки для АТО, а олігархи збоку на це дивляться, то, в кінці-кінців, до них у людей виникнуть серйозні запитання», – прогнозує політик.

Адже часто через інтереси, за якими стоїть чиясь меркантильність, страждають прості люди.

«Ті люди, які займаються крупним бізнесом, хай собі займаються. Однак політику повинен вибудовувати той, хто розуміє можливості призначення, перспективу країни і людини у цій країні. Адже зараз державний інтерес підмінюється приватним інтересом конкретної людини. Власне, олігархат формує владу, адже цьому сприяє система», – резюмував Олександр Мороз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бізнес Вальцману тільки допомагає...
Відповісти
Хай Мороз розкаже як йому i його пiдлеглим зашкодили подачки ригiв.
Відповісти
А хто організував майдан? Хто заготовляв дрова,продукти зетикеткою "майдан ( згущене молоко), великі котли для приготування їжі? Чому зараз люди мовчать? Що жити добре? Скористались людьми задля досягнення своїх цілей.До влади прийшли по "трупам"


Відповісти
ще живий?
Відповісти
Останні новини
«Порошенку дуже шкодить його ж бізнес», - Олександр Мороз. ВІДЕО
03 червень, 2015, 06:30