У Ковелі змагалися маленькі акробати

У Ковелі змагалися маленькі акробати
50 дітей з Ковельського і Камінь-Каширського районів, міст Ковеля та Луцька змагалися за призи відкритого обласного турніру пам'яті засновника ковельської школи акробатики Аркадія Симоняна. Представницький турнір в ігровому залі комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича організатори приурочили Міжнародному дню захисту дітей.

Про це повідомив Телевізійний Центр Ковель.

Найменшому учаснику — чотири, найстаршому — 12 років. Все більше ковельських дітей обирають для занять спортом саме спортивну акробатику. Тренерські традиції батька — майстра спорту Радянського Союзу Аркадія Симоняна продовжує його донька, директор спортивного клубу “Надія” Олена.

“Цей турнір присвячений пам'яті людини, яка привезла цей вид спорту в наше місто. Він працював з дітьми. Він був засновником школи. Зараз у мене займається 40 дітей. Треную я їх вже 1,5 року, продовжую справу батька. Надіюсь на підтримку міської ради. Зацікавленість до занять в дітей є. Треную їх в Ковелі і в Ковельському районі. Дітки захоплюються цим видом спорту. Мають хороші результати”, - розповідає тренер зі спортивної акробатики Олена Гаврилейко.

Для вихованки тренера Аркадія Симоняна Вікторії Муліної сьогодні відповідальний день: дівчині довірили суддівство на представницькому турнірі в її рідному місті.

“Я займаюся акробатикою з 3-ох років. З дитинства полюбляла різні повороти, піруети. І мене мама вирішила привести в секцію акробатики. Мені дуже сподобалося. Аркадій Гургенович Симонян був дуже хорошим тренером і вчителем. Я його дуже любила і ніколи не забуду. Сьогодні я буду суддею — і це вперше для мене. Я цього дуже чекала і буду рада, якщо мене ще раз сюди запросять”, - каже суддя змагань Вікторія Муліна.

Для ковельчанки Анни Гузь — це далеко не перші змагання: дівчинка була учасницею всеукраїнського телешоу талантів та швидко прогресує в акробатиці. І хоча на нинішньому турнірі для перемоги їй не вистачило всього однієї десятої бала, Аня по-справжньому закохана в акробатику.

“Мені подобається акробатика тому, що ми багато працюємо в парах. Їздили на “Україна має талант”. Мені подобається дуже працювати в парах. Ми робимо цікаві піраміди. Виступали багато раз. І ми дякуємо, що Олена Аркадіївна навчила нас це робити...”, - каже призерка турніру Анна Гузь.

Окрім ковельчан за призи турніру боролися також юні акробати з Камінь-Каширського району та Луцька. У восьми вікових підгрупах на турнірі перемогли представники команд Ковеля та Ковельського району. Дарія Луцик з Каменя-Каширського — єдина, кому вдалося потіснити господарів з першої сходинки п'єдесталу.

Ковельчани перемогли і у командному заліку змагань. Друге місце вибороли юні акробати з Камінь-Каширського району. Третьою на фініші була команда Ковельського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.