Дев'ять обіцянок нового губернатора Одещини

Дев'ять обіцянок нового губернатора Одещини
Як уже повідомлялося раніше, Петро Порошенко новим очільником Одещини призначив екс-президента Грузії Михайло Саакашвілі.

Еспресо.TV вирішив проаналізувати, на що вже громадянин України - Саакашвілі буде витрачати свою енергію, кошти з державного бюджету, де розкриє свій потенціал та як буде економити на новій Батьківщині.

Обіцянка №1: Залучення нових кадрів через відкриті конкурси

"Перше, що зробимо, я оголошу конкурс на голів всіх райдержадміністрацій, зробимо комісію. Будемо вибирати чесно та прозоро. Як тільки мені хтось скаже: "Це наша людина, я одразу ж його відсуну", - пообіцяв Саакашвілі.

Експерти вважають, що мета нового губернатора-грузина - зруйнувати ієрархію сформованих політичних еліт, які вже десятки років паразитують на державному апараті області. Свою команду Саакашвілі доведеться вибудовувати з нуля.

Обіцянка №2: Наведення порядку в роботі місцевої митниці

Саакашвілі вже отримав "мандат довіри" від президента Порошенка, і запевнив, що в цій справі "кумівства не буде".

Нещодавно через початок розслідування щодо зловживань на одеській митниці було відсторонене керівництво регіонального відомства. Проте цей випадок може стати лише початком у викритті корупційних схем у системі проходження митного контролю, які живуть в Одесі десятиліттями. Найперше – це порти, власне Одеський, Іллічівський, "Южний" - вони лідери серед використання тіньових схем в області.

Обіцянка №3: Ремонт доріг

Тут очільник Одещини також розраховує на підтримку Президента.

Саакашвілі сказав, що вже побував у деяких районах і знає жалюгідний стан доріг та інфраструктури, що потребують невідкладного ремонту.

"Навряд чи вдасться все змінити відразу, але робитиму все, що зможу", - запевнив він.

Обіцянка №4: Об’єднання мешканців і бажання залишити всі конфлікти позаду.

Регіон, який, очевидно, приваблює Путіна, регіон, з якого після Революції гідності не раз намагалися зробити чергову "народну республіку" (згадати хоча б 2 травня 2014 року, коли сталася трагедія у Будинку профспілок), регіон, населення якого, не зважаючи на війну на Сході, досі ділиться на два майже рівні табори, – треба об’єднувати.

Саакашвілі, вочевидь, легше буде провести економічні реформи, аніж згуртувати мешканців Одещини та не допустити розгойдування ситуації. Перед ним наразі стоять усі ті виклики, які свого часу стояли перед Ігорем Коломойським на Дніпропетровщині.

"Доля держави Україна зараз вирішується в першу чергу в Одесі. Звичайно ж - у Харкові, природно - у Києві та на всіх прифронтових ділянках. Якщо в цих стратегічних місцях Україна витримає натиск ворога, то значно просунеться вперед", - сказав Саакашвілі.

Обіцянка №5: Залучення інвесторів і більшої кількості туристів.

Саакашвілі каже, що головне в Одесі - створити те, від чого одесити мали б почуття гордості.

"І до "перлини біля моря" приїздили туристи з різних куточків світу, в тому числі і з Росії. Місто від цього буде отримувати тільки прибуток. Такий туристичний бізнес я практикував і в Грузії після конфлікту з Росією", - підкреслив Саакашвілі.

Обіцянка №6: Боротьба із корупцією

"Це людина, яка вміє втілювати ідеї в життя і змінив всю країну (Грузію, - Ред.) - у напрямі прозорості, ефективності, антикорупційності, залучення нових інвесторів... - яку я хочу бачити в Україні", - сказав Порошенко.

А сам Саакашвілі в одному з ефірів пообіцяв, що корупцію в Одесі зможе побороти "за лічені тижні".

"Фронт війни з корупцією дуже великий, корупціонери ідуть в атаку. Люди просят хоча б не заважати їм жити, не заважати розвивати бізнес. Але, як тільки знищиться, впаде і кримінал", - зазначив він.

Обіцянка №7: Налагодження співробітництва з мером Одеси

Також губернатор вважає "дуже важливим" налагодження співробітництва з мером Одеси.

"Спілкувався з мером минулого року, коли він звернувся до мене по поради стосовно здійснення реформ. Правда, тоді я був приватною особою. Звісно, зараз розраховую на співробітництво уже в офіційному статусі. Однак хотів би зауважити: не заради того, щоб мати, скажімо, спільний бізнес чи заради якихось розваг, а передусім в інтересах служіння людям", - зазначив він.

Обіцянка №8: Скорочення кадрів в ОДА

"Сьогодні на засіданні в ОДА визначили посади, які не мають практичного сенсу. Їх ліквідація заощадить бюджету 4,1 млн гривень на рік", - обіцяє новообраний голова регіону

Обіцянка №9: Радикальні реформи

Саакашвілі визнає, що він має радикальне мислення і усі рішення будуть ухвалюватись так само радикально.

Як тоді, коли він був президентом Грузії. Однак, варто зазначити, що "грузинське диво" стало можливим лише через практично безмежну довіру до Саакашвілі та його команди – 96% голосів на президентських виборах – це не жарти.

Саме тому Саакашвілі вдалось, до прикладу, розпустити всю міліцію країни і створити нову. Але там тоді він був головним, а тут над ним президент, який обіцяв "не заважати", прем’єр-міністр, міністри, депутати. А ще поряд завжди великий бізнес. І, хтозна, кому і що не сподобається та, куди може подітися радикальний "настрій" Саакашвілі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дев'ять обіцянок нового губернатора Одещини
03 червень, 2015, 14:00