«Велодень» у Ковелі. ВІДЕО

«Велодень» у Ковелі. ВІДЕО
Нещодавно у Ковелі відбулася щорічна оздоровча акція «Велодень».

Про це повідомляє Про Ковель.

Ковельчани цілими сім’ями, великими родинами з маленькими дітьми приїхали на своїх двоколісних транспортних засобах на центральну площу міста «Героїв Майдану», щоб взяти участь у щорічній Всеукраїнській оздоровчій акції «Велодень».

Володимир Шеремета, який агітував сісти на велосипеди фактично всіх своїх найближчих рідних людей і навіть наважився взяти з собою на велотрасу онука Мишка, якому ледве виповнилося півтора роки, каже, що велосипед – це найбільш економний, екологічно чистий і красивий засіб пересування. Він має власне авто, але частенько полюбляє керувати саме велосипедом.

За активний і здоровий спосіб життя і Юрій, який свого залізного друга фактично сконструював сам. Його оригінальний велосипед став епіцентром уваги багатьох учасників оздоровчого заїзду.

Цьогорічний «Велодень» у Ковелі зібрав значно більше любителів поганяти на велосипедах, ніж торік, і вік учасників теж розширився. Скажімо, найменшим велолюбителем виявився все той же Мишко, який подолав усю дистанцію велопробігу в спеціальному візочку, причепленого до дідусевого велосипеда, а найстаршому виповнилося далеко за сімдесят.

Один із організаторів заходу – Олександр Слободнюк, який вже близько 10 років займається велоспортом, задоволений тим, що його ідею так активно підтримали ковельчани, що і міський голова Олег Кіндер пообіцяв наступного року теж хоча б на один день пересісти зі свого авто на велосипед і разом з громадою проїхатися центральними вулицями Ковеля. А ще - Олександр переконаний, що ось такі «Велодні» підштовхнуть владу міста більш активніше взятися за будівництво велодоріжок, які масово облаштовують в європейських країнах.

По закінченню велопробігу біля Будинку Рад відбувся розіграш цінних призів, наданих місцевими спонсорами. Окрім цього, всі маленькі учасники отримали солодкі подарунки.

У рамках проведення в Ковелі Всеукраїнської акції «Велодень» в центрі міста відбулися показові виступи любителів їзди на гірських велосипедах. Юнаки демонстрували трюки різного ступеня складності і заодно збирали пожертви на облаштування спеціального тренувального майданчика.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.