Чим цікавий Луцьк для туристів. ВІДЕО

Чим цікавий Луцьк для туристів. ВІДЕО
Як виглядає наше місто зараз, чи є тут цікавинки, заради яких варто приїхати, – дивіться у відеосюжеті.

«Громадське.Волинь» розпочинає виготовлення циклу сюжетів «Волинь туристична». Журналісти хочуть показати, куди на Волині можна поїхати відпочити, дізнатися щось нове, пізнати волинську землю абсолютно з іншого боку, відкрити закрите.

Розташування Луцька на перетині торговельних шляхів визначило його роль у житті й місце на суспільно-політичній мапі України. Місто «на луках» стало по-справжньому своїм для литовських князів Любарта і Вітовта. Їм і завдячуємо появі у 14-15 ст. Луцького замку, який донині є візитівкою обласного центру Волині.

Луцьк пережив усе: загарбницькі навали, великі пожежі, середньовічні й НКВДистські страти, палкі історії кохання й зради, знищення і відновлення. «Місто завжди було мультикультурним.

Тут не жили суто українці чи суто литовці, – розповіла менеджер з туризму Центру туристичної інформації та послуг Луцької міської ради Анастасія Олексюк, – Тут проживали представники багатьох національностей – євреї, вірмени, караїми. І, що цікаво, всі вони жили мирно. Цей факт теж вирізняє Луцьк серед інших середньовічних міст».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.