Волинські податківці контролюватимуть сплату податків до місцевих бюджетів у ягідно-грибний сезон

Волинські податківці контролюватимуть сплату податків до місцевих бюджетів у ягідно-грибний сезон
В період заготівлі ягід, грибів та лікарських рослин органи ДФС Волині суворо контролюватимуть сплату ПДФО та лісового збору до місцевих бюджетів.

У цьому учасників засідання прес-клубу в редакції газети «Волинь-нова» запевнив заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Ми стоїмо на позиції, що бізнесмени - заготівельники повинні сплачувати належні податки до бюджету. А жоден кілограм експорту дарів лісу, а в нас працює 34 заготівельники, не повинен бути вивезений без сплати податків. Водночас, громадяни, котрі збирають і здають лісову продукцію заготівельникам, не мають підстав для хвилювання, оскільки ПДФО перераховують саме представники бізнесу, які заготовляють гриби та ягоди в населення з комерційною метою», - звернув увагу учасників зустрічі - представників бізнесу та місцевого самоврядування, депутатського корпусу, журналістів Богдан Шинкарчук.

Щоб забезпечити належний контроль в період заготівлі, фахівці органів ДФС вже традиційно працюють у складі спеціально створених при органах виконавчої влади робочих групах.

У минулому році завдяки спільному контролю до місцевих бюджетів надійшло 4,3 мільйона гривень податків від заготівлі дикоростучої продукції.

«Однак, ми вважаємо, що у тому, щоб на території громади заготівлю здійснювали лише легальні підприємці, повинні бути зацікавлені голови сільрад. В умовах децентралізації влади вони повинні використати можливості для залучення додаткових коштів в місцевий бюджет», - зазначив Богдан Шинкарчук.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області традиційно звертають увагу: волиняни, котрі збирають лісову продукцію – гриби та ягоди, для власних потреб, не є платниками ПДФО, тобто, реалізуючи чорниці та гриби на ринку, не зобов’язані сплачувати податок на доходи фізичних осіб. Разом з тим, заготовляючи з комерційною метою дари лісу в громадян, підприємці виступають податковими агентами, відтак - повинні відобразити суму виплачених коштів у закупівельній відомості та перерахувати до бюджету належну суму податку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за фальсифікат горілки і цигарок -слабо ,чт там можуть по качану настукати за контроль .
Відповісти
В цьому році ,Ви шановні, з лісниками довго спали, що тільки 11 червня затвердили ліміти.
Колісник Б.І. за такі "продєлки" розігнав би половину управління."Паперєдніки" по цих питаннях працювали значно краще.
Відповісти
бабусь і діток! Мож ваші жиденюки нажруться...
Відповісти
Останні новини
Волинські податківці контролюватимуть сплату податків до місцевих бюджетів у ягідно-грибний сезон
11 червень, 2015, 16:39