Волинянка - одна з переможців міжнародного конкурсу «Між словом і вічністю»

Волинянка -  одна з переможців міжнародного конкурсу «Між словом і вічністю»
У кінці червня в італійському місті Неаполь будуть нагороджувати переможців міжнародного конкурсу «Між словом і вічністю». Серед 452 претендентів з різних країн світу переможцем стала і мешканка міста Нововолинська, педагог за професією Світлана Костюк.

Вперше за 16 років, відколи проводиться цей конкурс, у ньому перемогла представниця України, - повідомляє газета «День».

Світлана родом з волинського села Кукли, що у Маневицькому районі. Писати вірші почала десь із першого класу, але то була, каже, не поезія, а намагання відчути римоване слово, експериментування, робота над собою і над словом. Тепер поезія для неї – це “і сповідь, і молитва моя, і пісня, і заповіт, і одкровення, і щось таке, що пояснити словами важко...Але без неї уже не живу, не дихаю... Інколи вона спалює мене зсередини,а інколи відроджує з попелу, дарує крила, зцілює, робить щасливою...”.

У минулому році Світлана Костюк була переможцем всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича, конкурсів "Сто творів, які варто прочитати цього літа", "Викрадення Європи", лауреатом першого і переможцем другого етапу міжнародного конкурсу "В століттях чатує Чернеча гора" до 200-річчя Т.Г. Шевченка. Такі перемоги у проміжках між боротьбою з хворобою додають сил і натхнення. Бо хочеться їй, аби наша література, поезія, були знаними і гідно поцінованими у світі...Хочеться пишатися своєю країною, її народом, її скарбами нерукотворними... Світлану з перемогою у конкурсі “Між словом і вічністю” привітав листом Нобелівський лауреат з літератури Мо Янь, також отримала щирі вітання від української діаспори з Італії, Польщі, Ізраїлю, США, Канади.

На міжнародному книжковому Арсеналі у Києві Світлана презентувала свою нову книгу "Траєкторія самоспалення". Ця книга стала для неї, каже, і пророчою, і фатальною, і дуже позитивно сприйнятою читачами. Працюючи над нею, спалювала себе зсередини. А читачі кажуть, що їм допомагає, зцілює. По завершенні роботи над нею, власне, і довідалася вона про свій діагноз. В останній рік вона вже не працює у школі, бореться з важкою хворобою. Але назви міняти на численні прохання друзів не стала, бо “хтось водив моєю рукою під час написання тих поезій...”.

Нині мріє завершити роботу над новою книгою, у якої робоча назва “Зцілення любов'ю”. Мріє побачити Італію та Париж, але сама за нагородою у Неаполь поїхати не має змоги ні через хворобу, ні через банальні фінансові питання. Мріє, аби світ став світлішим і милосерднішим, адже" любов, лише любов врятує світ".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: поезія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка - одна з переможців міжнародного конкурсу «Між словом і вічністю»
14 червень, 2015, 16:43