«Гармидер» переповів прості істини Імантса Зіедоніса. ФОТО, ВІДЕО

«Гармидер» переповів прості істини Імантса Зіедоніса. ФОТО, ВІДЕО
Прості істини Імантса Зіедоніса, які мотивують переосмислити буття та стати трішечки добрішими навіть в такий непевний час як нині, показали глядачам актори театру-студії «ГаРмИдЕр».

Показ вистави відбувся на імпровізованій сцені просто неба. Цього разу луцьких пошановувачів театру глядача запросили у садибу видатного волинянина Олега Покальчука, де нині твориться креативний простір «Озерний вітер».

В «Озерному вітрі» планують реалізовувати багато цікавого. Про це розповів громадський активіст Сергій Рижков.

Так, у подарованій садибі буде центр позашкільної освіти для дітей переселенців і воїнів АТО. Діток тут вчитимуть ремеслам, мистецтву, та всьому, що пов’язано з Волинською областю. Крім того, з дітками працюватимуть також психологи.

Дорослі будуть також вчитися. Планується, що «Озерний вітер» стане громадським місцем, де відбуватимуться вуличні університети, презентації книг та інші культурні заходи. Для цього на території садиби впорядкують універсальну сцену.

Двері садиби будуть відкриті для всіх, хто хоче навчати чи навчатися чомусь позитивному. «Озерний вітер» не є закритим, він не є статичним. Кожен охочий може його дотвороювати як своїми ресурсами творчими, так і фінансово.

Офіційно відкрити креативний простір творці «Озерного вітру» планують вже впродовж найближчого місяця.

Пожертви на ремонт садиби збирали і під час вистави «Епіфанії», аби кожен охочий міг долучитися до творення нового казкового місця у Луцьку.

Вистава «Епіфанії» - це прості короткі оповідки за творами геніального Імантса Зіедоніса. «Епіфанії» про те, що живе всередині нас.

«Це дуже прості істини, які ми всі начебто знаємо, але разом з тим в житті те все не проходить», - розповіла режисер театру-студії «Гармидер» Руслана Порицька. Вона закликала глядачів спробувати поставити себе на місце героїв, аби стати трішки добрішими.

До слова, знаний волинський музикант Сергій Шишкін планує дати концерт до свого дня народження, 26 червня, передавши зібрані під час виступу кошти на впорядкування креативного простору.




ФОТО: Юлія Ютовець, Оксана Должко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У дурдомі відкритий урок
Відповісти
Театр просто неба - це Божественно. Ще й біля будинку Покальчука.

Давно чую про театр "Гардимер". Шкода, що немає відео окремих вистав в інтернеті.
Відповісти
Що ж вони курять таке ядрьоне?
Відповісти
Останні новини
«Гармидер» переповів прості істини Імантса Зіедоніса. ФОТО, ВІДЕО
15 червень, 2015, 15:29