У Луцьку біля ЦУМу зловили ще двох псевдоволонтерів. ФОТО

У Луцьку біля ЦУМу зловили ще двох псевдоволонтерів. ФОТО
Відразу двох псевдоволонтерів спіймали в Луцьку активісти. Сумнівні особи, прикриваючись нужденністю військових та неповносправних, збирали гроші з довірливих лучан.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Одного із таких «збирачів» біля ЦУМу побачили справжні волонтери – Ната Толмачова та журналіст IA ZIK, волонтер АТО Мирослав Ватащук. Вони поінформували про це активіста Сергія Абрама, який оголосив війну таким заробітчанам.

Власне, це були гості із Нової Каховки, що на Херсонщині. Однак гастролюють вони і до Львова. У ласих до грошей збирачів не було жодних передбачених законодавством документів, окрім хіба свідоцтва про реєстрацію громадської організації. На візочку лежав інвалід, який буцімто є засновником організації. Чоловіка вбрали у камуфляж.

Добросердим лучанам гастролери казали різні легенди: то вони збирали гроші на інвалідний візок для цього чоловіка, то на серійне виробництво таких візків. Скриньки для збору коштів не були опечатані, ніякої фінансової звітності ці люди не могли представити. Більше того, в дірку зверху скриньки спокійно проходила рука.

Активісти викликали міліцію і одного з цих гастролерів доправили до міськвідділу УМВС.

Згодом громадський діяч Володимир Бут-Гусаїм написав у Фейсбук, що виявили ще одного псевдоволонтера. «Ось, ще один...псевдоволонтер... Сам лучанин, проживає по вул. Софії Ковалевської. Повiдомлення мiської ради не має. Збирає невiдомо на що!» – написав Володимир.

Цього молодика також доправили до міськвідділу міліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
які документи можна спитати у волонтерів щоб не потрапити ось до таких псевдозбирачів?
Відповісти
каліпсо-потрібно просто не віддавати гроші тому кого не знаєш або не впевнений. Реальних рахунків та організацій багато -вам вирішувати
Відповісти
бачила їх сьогодні в центрі, сама б дала, бо аж серце зжалося від такої картини :(
Нехай їм Бог дасть того усім на що просять!
Відповісти
я вчора вийняла з гаманця всі гроші і віддала людині в камуфляжі-думала,таким не жартують.Він і справді якийсь бідовий,а от ту дамочку,яка назвалась його дружиною я б відправила хоч на тиждень в те пекло,де гинуть наші хлопці...
Як людям вірити?(((
Відповісти
Минулої неділі була у Львові і бачила їх там на площі Ринок. У вихідний день було дуже людяно і багато хто щедро подавав цим псевдоволонтерам.
Відповісти