Луцькі студенти збирають аптечки для військових. ВІДЕО

Луцькі студенти збирають аптечки для військових. ВІДЕО
Студенти медичного коледжу у Луцьку в перервах між іспитами укомплектовують індивідуальні аптечки для військових. Допомагають їм у цьому викладачі медичного навчального закладу.

Про це йдеться у сюжеті журналіста проекту «На периметрі» (щобудня о 21:35 на телеканалі ZIK).

Вони разом склали перелік вкрай необхідних медикаментів для першої допомоги й збирають ці ліки, щоб невдовзі відправити на передову. Адже вміст солдатської аптечки, яку надає держава, надто примітивний.

Студенти-медики намагаються помістити в аптечку все необхідне для екстреного порятунку. У першу чергу, це кровоспинна пов’язка, препарат для загоєння ран, а також протиопіковий та знеболювальний засіб.

Медики додали до стандартної аптечки шовний матеріал, знеболювальне відразу ж у спеціальному шприці, джгут-турнікет, бинти, просочені спиртом серветки та перев’язувальні пакети.

У сумці для саперної лопатки, яка слугуватиме аптечкою, справді нічого зайвого. Увагу акцентували на препаратах українського виробника, хоча є й польські ліки.

«Ми можемо скласти аптечку за три хвилини. Часто робимо це у перервах між парами. На це не потрібного багато часу, але це справді допоможе зберегти життя», – розповідає другокурсниця Луцького медичного коледжу Тетяна Радько.

Вартість однієї аптечки коливається у межах трьохсот гривень. Уже вкомплектували двісті таких медичних сумок. Частину комплекту волонтери купують за кошти, зібрані зі скриньок. Проте найбільше допомагають підприємці та благодійні фонди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виходить, що тільки студенти медичного коледжу допомагають.
А бабця з села віддаючи з мізерної пенсії 100 гривень, то про неї не пишуть. Скільки старші люди несуть продуктів.... грошей... а скільки платять військового зору з зарплати.....для хлопців.....а можливо для когось іншого....
Відповісти
Останні новини
Луцькі студенти збирають аптечки для військових. ВІДЕО
18 червень, 2015, 14:51