У Луцьку віце-консул США розповів про лотерею в «американську мрію»

У Луцьку віце-консул США  розповів про лотерею в «американську мрію»
Реєстрація на участь в лотереї Green Card проводиться раз в рік, а щоб вберегти себе від шахрайства віце-консул радить не давати нікому своїх персональних даних.

Про це розповів 19 червня віце-консул США Сергій Ольховський на прес-конференції в Волинському прес-клубі.

Лотерея Green Card, а саме посвідок на проживання, що дозволяє легально жити і працювати, проводиться з 1990 року. Сергій Ольховський каже, що зареєструватись можна лише на сайті www.dvlottery.state.gov, де можна буде заповнити реєстраційну форму учасника. Реєстрація є безкоштовною.

«Вам не будуть ні дзвонити, ні писати про те, що ви виграли, ви маєте самі зайти на сайт і подивитись чи ви виграли, а тоді роздрукувати підтвердження з унікальним реєстраційним номером. Єдина плата після виграшу - 330 доларів, які сплачуються в консульстві США»,- каже Сергій Ольховський.

Віце-консул наголосив на тому, що варто серйозно віднестись до заповнення реєстраційної форми і вказувати всі дані, що стосуються складу сім'ї, наприклад, про наявність дітей від першого шлюбу і т. д.

«Потрібно писати всю родину. Наприклад, чоловік виграв Green Card, але і його дружина теж автоматично має право скористатись теж цією картою, при цьому є умова – якщо вони їхатимуть, то тільки вдвох, бо чоловіка без дружини в США не впустять. У лотереї може брати участь будь-яка людина, що має повну загальну середню освіту. Разом з основним заявником право на отримання візи мають чоловік (дружина) і діти до 21 року, які не перебувають у шлюбі»,- мовив віце-консул.

Також він наголосив на тому, що варто бути обережними при оформленні заявки, щоб вберегти себе від шахраїв, тому не потрібно давати своїх персональних даних людям, які обіцяють допомогу в отриманні Green Card, або ж бути присутніми під час всіх етапів оформлення.

Проте, помічник консула США, асистент візового відділу Наталія Вітюк наголосила на тому, що варто уважно заповнювати заявки, щоб її не анулювали через банальні помилки, а тим самим відклали ваш шанс на виграш ще на один рік.

«Досить часто люди заповнюють заявку, вписуючи спочатку день, місяць і рік ( за слов’янським типом) і система видасть помилку, бо за американським типом спочатку йде місяць, а тоді день», - мовила Наталія Вітюк.

Цьогоріч новим нововведенням стала вимога щодо наявності фотокарток заявників не більше, аніж піврічної давності.

Віце-консул Сергій Ольховський каже, що через щорічні нововведення їм доводиться їздити по містах і пояснювати людям як правильно заповнювати і чого не варто робити, щоб отримати Green Card. Адже багато людей не знають, що після отримання Green Card люди їдуть в США практично «в нікуди», адже уряд допомагати не буде, а іммігрант сам повинен шукати собі житло й роботу.

На запитання журналістів: «Чому ж люди продовжують їхати в США, якщо їх там ніхто не чекає і не допомагає з пошуком роботи?» віце-консул США Сергій Ольховський відповів:

«Віра в «американську мрію». Особисто моє здійснення «американської мрії» полягає в тому, що мій батько (виходець з Білорусії) зовсім не мав освіти, а його син став дипломатом».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку віце-консул США розповів про лотерею в «американську мрію»
19 червень, 2015, 14:25