СНУ імені Лесі Українки привітали із 75-річчям. ФОТО

СНУ імені Лесі Українки привітали із 75-річчям. ФОТО
У стінах Волинського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка відбулись урочистості з нагоди 75-річчя СНУ імені Лесі Українки.

На початку заходу присутнім розповіли історію створення та розвитку вишу. Окрім цього, прозвучав Гімн України, після якого пам'ять загиблих на Сході бійців АТО вшанували хвилиною мовчання.

Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан розповів, що нині саме університет допомагає волинянам формувати європейський світогляд.

Він зазначив, що свою історію виш розпочав ще 1940 року, коли було утворено Луцький державний учительський інститут. На перший курс було зараховано 135 студентів.

«З початку роботи університету тут навчалося понад 200 тисяч студентів. Нині у стінах університету навчається понад 11 тисяч студентів за 45 напрямками підготовки і за 51 спеціальністю», - повідомив він.

У планах університету - створення наукових центрів та лаболаторій різних галузей, збільшення аспірантів та працівників закордоном, збільшення частки іноземних студентів, студентський обмін тощо. Також у навчальному закладі збираються утворити університетське містечко і унікальний ботанічний сад, який уже спроектували із німецьким партнером.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зачитав вітання від Президента України Петра Порошенка.

«Ви маєте за честь працювати та навчатися в одному із провідних навчальних закладів країни. СНУ імені Лесі Українки - це потужний науковий і освітній центр країни», - йдеться у привітанні глави держави.

Губернатор також нагородив викладачів вишу відзнаками державного і обласного рівня.

Голова Волинської облради Валентин Вітер відзначив найперших викладачів вишу, які розпочали розвивати університет та утворили основу його роботи.

«Хочу передати вітання від голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. У вітанні від очільника парламенту йдеться, що СНУ імені Лесі Українки свято береже культурні і просвітницькі традиції», - сказав він.

Також свої привітання надіслали прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та міністр освіти України Сергій Квіт.

Привітав СНУ імені Лесі Українки і мер Луцька Микола Романюк. Викладачі університету отримали відзаки обласної та міської рад.

«Цей університет є гордістю нашого міста, краю та країни. СНУ імені Лесі Українки знають у Європарламенті та ряді країн ЄС», - сказав він.

Луцький міський голова також вручив відзнаки науковцям вишу.

Генеральний консул республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи наголосила, що виховання молодого покоління - це надзвичайна праця, яка повертається сторицею.

Ігор Коцан отримав численні нагороди від іноземних партнерів університету, наприклад, із Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СНУ, річниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мені дається, чи фотограф приділив багато уваги жіночим ніжкам?
Відповісти
Можливо саме вони і скрасили цей нікому не потрібний "пир во время" війни? Щось дуже вже сумний вигляд учасників, та й гостей. Можливо достатньо вже ювілеїв? Пора за роботу, панове професори? А досягнення де? Хоть щось продемонструйте у фізиці, хімії, інших практичних науках, якихось проектах, що витягне нашу державу з ....
Відповісти
совіцький період "світоча" нуки зарахували до історії! А що ж з декомунізацією?
Відповісти
Опаньки! одіозний, але скромний Курилюк на одній із фото, хотілося б знати яке він відношення має до СНУ?
Р.S.хто не знає Курилюк = Башкаленко= ПР= Янек.
Висновки робіть самі.
Відповісти
Усілякі там працюють. Є ті, хто займається наукою, а є й ті, хто імітує цей процес. Найбільші імітанти отримували зі сцени нагороди. Коли вже нарешті це завершиться? Про які цінності ми говоримо?
Відповісти
Курилюк працює на Палицю і є їх політтехнологом! Тому фонд = пр= Янукович і компанія! Чи треба нам такі люди? Впевнена що ні! Гнати в шию і не обирати ні в якому разі!
Відповісти
Чому у всіх статтях про 75-річчя СНУ зазначають хто прийшов, хто привітав, кому сказали дякую? Не зазаначають хто виступав на концерті. Виступи і праввда були дуже гарними і особисто я хотіла б знати імена, назви гуртів.
Відповісти
Тому що всі інші це щось типу дизайну, фону, прислужників
Відповісти
Не хочу у минуле! Це той курилюк який "нагинав" з приймальною в університеті на історичному, який башляв студентам за участь у мітингах ригівських уКиєві. І тепер він знову преться до влади! Будемо щось із цим робити. Ректору фу!!!!!!!!!!!!!!!! Палиці фу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Треба дякувати комуністам і радянській владі що відкрили і збудували такий вуз! Саме тоді як кажуть нацики коли прийшли загарбники совети в 1939 році! А через рік відкрили в 1940 році пед інститут! А що ви збудували прокляті демократи??? 24 роки бла бла!
Відповісти