Луцьких вчителів агітують працювати на Палицю, – спостерігачі

Луцьких вчителів агітують працювати на Палицю, – спостерігачі
У Луцьку керівники шкіл – директори та завучі – наполегливо пропонують вчителям іти працювати у штаб народного депутата та потенційного кандидата в депутати Ігоря Палиці.

Про це у «Колонці автора» на ВолиньPost пише координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

За його словами, така інформація надходить зі шкіл.

«Ініціатори схеми, мабуть, розраховують, що вчителі своїм авторитетом зможуть вплинути на вибір батьків учнів», – зазначає він.

Як пише координатор ОПОРИ, освітяни повинні агітувати в тих районах міста, де проживають їх учні.

«За кілька місяців такої роботи від штабу їм нібито пропонують грошову винагороду в розмірі 4000 грн. А в разі перемоги кандидати агітаторам обіцяють й грошові бонуси. Схожа інформація надходить з різних шкіл», – зазначає Шелеп.

«Таким чином в освітніх закладах Луцька застосовується адміністративний ресурс. Адже керівництво шкіл не має права використовуючи своє службове становище «допомагати» потенційному кандидату в пошуку агітаторів. По-друге, такі розмови «керівник з підлеглим» вже передбачають застосування психологічного тиску, адже рідко підлеглі можуть відмовити в «проханні» керівника. Та й участь вчителів в агітації за певного кандидата теж можна вважати формою тиску, адже більшість батьків хочуть, щоб їх діти вчилися добре», – коментує Михайло Шелеп.

Наразі ОПОРІ не відомо, чи задіяні в цій схемі посадовці міської ради, зокрема управління освіти.

«Однак те, що розпочата кілька місяців тому програма оснащення шкільних спортивних майданчиків та спортзалів тренажерами та іншим необхідним обладнанням, яку фінансує фонд Ігоря Палиці, була підтримана міським головою та профільним управлінням свідчить про те, що принаймні «звести» штабістів з керівниками шкіл посадовці допомагали», – констатує Шелеп.

Експерти із впевненістю заявляють,що діючий народний депутат Ігор Палиця балотуватиметься до Верховної Ради по виборчому окрузі № 22, що охоплює межі міста Луцька Волинської області.

«Він хоч і є досі формально членом фракції «Наша Україна – Народна Самооборона», але насправді вже давно відійшов від співпраці з колегами з опозиції. На даний момент він користується підтримкою Луцького міського голови Миколи Романюка та голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука. Обоє постійно вихваляють нардепа за благодійну діяльність та «вибивання» коштів з держбюджету для міста. Фактично всі значні соціальні та культурні заходи в місті Луцьку відбуваються під патронатом І.Палиці», – констатують в ОПОРі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну і "піджачьок" в товарісча...
продажні люди..продажна країна..продажня суть життя...
Відповісти
він постійно в луцьку у цьому піджачку. бідний, мабуть)
Відповісти
Это кошерный пиджак от раввина Иакова Блайха. В нем он
непобедим и все за него проголосуют!
Відповісти
Ми повинні затаврувати іуд-вчителів, які продалися єврейському капіталу. Такі роблять з наших дітей манкуртів!
Відповісти
Україну скуповують жи.ди.
Вони лізуть до влади.
Вони всюди.
Прикриваються різними партіями, підставними фірмами, "благодійними" фондами.
І щоб відволікти увагу піднімають національне та мовне питання.
Люди, не вірте "благодійникам"! Ви самі працюєте і знаєте, як тяжко ЧЕСНО заробити гроші. Весь капітал цих благодійників витягнутий з наших кішень!
Вони рвуться, щоб купити просто нас, людей, та зробити своїми рабами. За шкутрою невинної овечки криється хижак, але дешевий піджак не приховає правди про відсутність на 99% засіданнях у ВР та постійному проживанні у іншій країні та власні літаки і т.д.
Ставайте браття, несіть правду людям, бойкотуйте всіх кандидитів - дозволити висуватись можуть собі тільки багатії, бо це дорого, а багатіям народ не цікавий,альтернативи нема. Не продавайте душу жи.дам!
Відповісти
альтернатива є це нові молоді розумні люди, нажаль реалії такі що їх переманюють до себе за немалі гроші "продавці бензину"
Відповісти
добре що хоч хтось робить щось корисне і може вибити гроші у влади для Луцька. важливо щоб так було і після виборів
Відповісти
Останні новини
Луцьких вчителів агітують працювати на Палицю, – спостерігачі
26 червень, 2012, 13:43