МЗС складе список порушників прав українців

МЗС складе список порушників прав українців
В Україні створять список росіян, які причетні до порушень прав українців.

Як сказав в інтерв’ю «5 каналу» посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, метою такої ініціативи є «покарання кривдників за незаконне утримування політичних в’язнів - таких, як Надія Савченко та Олег Сенцов», – повідомляє «Українська правда».

За словами Кулеби, в МЗС планують скласти список офіційних осіб РФ, причетних до порушень прав українців, «щоб проти них застосовувалися індивідуальні санкції, а також у публічному вимірі імена цих людей стали відомі всім - від слідчого і якогось охоронця до політичного керівництва, яке стоїть за знущаннями, які завдаються нашим громадянам».

«Як сказав один із в’язнів, який вирвався нарешті з РФ – вони (РФ) дуже бояться публічності, росіяни хочуть все тримати в тиші і «під килимом». Ми їм це зробити не дамо», - зазначив Кулеба.

Разом з тим термінів складання такого списку в МЗС не називають.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для звільнення всіх українських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією, Україна ініціюватиме створення нових «списків Магнітського».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому мовчить міжнародне право, чим зайняті його судові інстанції ?..
Відповісти
Потрібно швидше відновити кордони, щоб усі ці нелюди зникли з нашої території, це під силу вам хлопці. Ваші матері хочуть спати спокійно.
Відповісти