Держрибагентство лобіює зниження орендної плати за ставки

Держрибагентство лобіює зниження орендної плати за ставки
В рамках стратегії реформування галузі Державне агентство рибного господарства України активно працює над дерегуляцією підприємницької діяльності у сфері аквакультури.

Наразі відомство завершує розробку проекту змін до Податкового кодексу України, який передбачатиме зменшення орендної плати за водні об’єкти у 2 – 3 рази. Про це повідомив голова відомства Ярема Ковалів на прес-конференції в ІА «Укрінформ».

«Документ готовий на 99%, найближчим часом ми будемо виносити його на погодження та розгляд Верховною Радою. Він дасть можливість нашим рибалкам зітхнути із полегшенням, вести рентабельний бізнес, вкладатися у розвиток своїх підприємств», — прокоментував голова агентства.

Він повідомив, що деякі підприємства змушені платити до 70 тисяч гривень оренди за один гектар. Крім того, процедура оформлення дозволу дуже бюрократизована. Разом це стримує розвиток приватної ініціативи та виробництва аквакультури загалом. «Щоби отримати ставок в оренду, необхідно пройти дуже складну процедуру, яка включає агентство, органи екології, земельних ресурсів, місцеву владу. Над спрощенням цієї процедури агентство уже працює», — сказав Ярема Ковалів.

Він наголосив, що існуюча система неприйнятна, адже є «непосильним тягарем» для середнього та дрібного бізнесу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.