Янукович розповів про Межигір'я і страусів, яких там «підтримував»

Янукович розповів про Межигір'я і страусів, яких там «підтримував»
Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що купив резиденцію в Межигір'ї за власні гроші, які задекларував.

Про це він повідомив в інтерв'ю ВВС.

При цьому на запитання журналіста хто платив за дерев'яні меблі 1,7 млн євро, які були в Межигір'ї, Янукович заявив, що «все інше, що на цій території воно не належить мені особисто і ніколи не належало».

На запитання журналіста про страусів, які жили в Межигір'ї, Янукович відповів: «що поганого, що я підтримував цих страусів?».

Янукович також додав, що у нього не було часу бувати в резиденції, так як він працював. При цьому екс-президент підкреслив, що любить тварин.


Генеральна прокуратура 16 червня склала письмове повідомлення колишньому президенту Віктору Януковичу про підозру за фактом заволодіння «Межигір’ям».

Януковича підозрюють у незаконному отриманні від Сергія Клюєва після придбання останнім у серпні 2013 року ТОВ «Танталіт» вигоди в десятки мільйонів гривень, які «використовувалися на оплату витрат, пов’язаних з проживанням Януковича в будівлях резиденції «Межигір’я».

У ГПУ нагадують, що 16 червня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання дозволу на притягнення Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 209 КК України та ч. 5 ст. 369 КК, а також надання дозволу на затримання та арешт Сергія Клюєва.

Як відомо, Янукович утік з України 21 лютого 2014 року, після розстрілів протестувальників на Майдані, - і переховується в Росії.

Верховна Рада 4 лютого 2015 року позбавила його звання президента України, яке за Конституцією є довічним. 17 червня відповідний законопроект опубліковано у парламентській газеті «Голос України» – тож 18 червня він набув чинності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.