Луцький притулок для тварин таки отримає 400 тисяч на новий паркан

Луцький притулок для тварин таки отримає 400 тисяч на новий паркан
Депутати Луцької міської ради не захотіли зменшити витрати на комунальне підприємство «Ласка».

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 червня.

Депутати обговорювали питання «Про часткове скасування рішення міської ради від 25.03.2015 №72/3».

Депутат Ігор Поліщук переконує, що для собачого притулку «Ласка» витрачають забагато грошей. До прикладу, 400 тисяч гривень пішли на побудову нового паркану для тварин. За словами обранця, директор притулку обґрунтує побудову нового паркану таким чином, що собак викрадають, або ж вони втікають.

«Не потрібно ставити забор за 400 тисяч, щоб собаки не втекли, достатньо 20-30 тисяч. В такі важкі часи виділяти 400 тисяч на вольєр для собак не варто. Гроші треба виділяти на наших бійців АТО», - сказав він.

Під час сесії більшість обранців не погодились з твердженнями Поліщука.

Депутат Євгеній Ткачук переконаний, що цей забор є дуже потрібним, адже з його допомогою захищають людей, які там проживають. «Ми почули багато проблем про притулок, але не почули шляхи їх вирішення», - додав він.

З ним погоджується і депутат Наталія Бунда. «Ці гроші треба виділити, щоб забезпечити громадський спокій для людей, які там проживають», - каже вона.

Депутат Анатолій Бірюков став на захист притулку, адже безпритульних собак не можна знищувати. «Ми йдемо в Європу»,- пояснив він.

Обранець Василь Гриб назвав винесення цього питання «політичними іграми».

Депутат Ганна Кравчук переконана, що завдяки підприємству у місті, кількість вкушених собаками людей зменшилась втричі, також зменшилась кількість безпритульних собак на вулицях міста.

А ось обранець Андрій Осіпов вважає, що це не по-господарськи витрачати стільки грошей на КП «Ласка». «Якби це були ваші гроші – ви б їх на це потратили?», - запита він.

Окрім депутатів, на сесії міськради слово надали і волонтерам.

Волонтер Олена Мороз переконана, що назвати КП «Ласка» притулком просто не можливо. Там є купа проблем, в таких умовах, які тварини утримуються – це жах. «5 років існує притулок, але безпритульних собак вистачає», - каже вона.

Волонтер переконує, що в неї є фотографії, де через огорожу притулку перекидають назовні ковбасу, яку потім невідомо куди везуть.

Директор КП «Ласка» Богдана Наварчук каже, що закон зворотної сили немає, тому всі зауваження про перенесення підприємства недоцільні, а паркан необхідний для захисту людей.

«Аналогічні підприємства в Харкові огороджені бетонною стіною висотою в три метра», - додала вона.

Вона також зазначила, що наразі в притулку знаходиться 270 тварин.
Луцький міський голова Микола Романюк додав, що собак на вулиці дійсно має бути менше. Проте, КП «Ласка» у місті необхідний.

Депутати не підтримали запропоноване питання. Відтак, фінансове утримання КП «Ласка» залишиться без змін.

Нагадаємо, комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту не рекомендувала депутатам підтримувати це питання під час сесії. Вже пізніше директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Наварчук говорила, що бетонна огорожа повинна бути не так для собак, як для звукоізоляції собачого гавкоту, який надокучає мешканцям сусідніх будинків.

Сергій ОЛЕШКЕВИЧ, ВолиньPost.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я тільки що прочитала про Героя Небесної сотні, який помер, не дочекавшись допомоги на лікування...
Відповісти
Ви що люди треба допомагати собака їм білше треба !!!! Так всі пішли до нататіусу та переписали квартири на собачій притулок! Рома що дахом поїхав?
Відповісти
Останні новини
Луцький притулок для тварин таки отримає 400 тисяч на новий паркан
24 червень, 2015, 18:57