У Луцьку випускників навчали, як знайти роботу. ФОТО

У Луцьку випускників навчали, як знайти роботу. ФОТО
Як працює Центр зайнятості, чи можна отримати безкоштовно ще одну освіту, які професії актуальні, з яким вмінням працевлаштуватися важче, як писати резюме та супровідний лист і як пройти успішно співбесіду – про усе це розмовляли під час тренінгу «Випускник: резюме, співбесіда, зустріч з роботодавцями».

Захід відбувся 23 червня, у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Організували тренінг луцький осередок ГО «Самопоміч» під керівництвом Тараса Яковлева.

Розпочався тренінг з випускниками із зустрічі з начальником відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Юлією Харічковою. Вона розповіла про можливість здобуття освіти робітничих професій.

«Коли ви переглядаєте оголошення, обов'язково потрібно пересвідчитися, чи це добросовісний роботодавець. Адже під фразою «стажування» може розумітися бажання користуватися вашою безкоштовною працею», - додала Юлія.

Тренер Наталія Литвин, координатор навчального центру «Idea», вчила учасників правильно подавати себе з допомогою резюме. Кілька основних правил: резюме повинно бути правильно оформлено, спеціальність потрібно вказувати згідно з вказівкою у дипломі; додаткова освіта часто буває більш важливою, ніж формальна університетська. Тренер зазначила, що відвідування таких заходів, як цей тренінг, можна без страху записувати у резюме, оскільки це додаткова освіта. Навіть, якщо це не є безпосередньо пов'язано з майбутньою посадою, це засвідчить про різносторонню обізнаність подавача резюме.

Тренер Петро Верзун, голова ВОГО «Фонд місцевого розвитку» під час тренінгу про успішне проходження співбесіди зазначив: «Будь-який досвід, який ви отримаєте на співбесіді – унікальний. І пам'ятайте: співбесіда – це завжди діалог». Він назвав кілька критеріїв успішної співбесіди, пов'язаних з особливостями одягу під час співбесіди, вмінням визначати коди у розмові з працедавцем, орієнтуватися у настрої та визначення сфери зацікавлень працедавця, особливостями підготовки до співбесіди.

Наступного дня 24 червня усім учасникам було влаштовано справжню співбесіду з потенційними працедавцями – Іриною Мельник («Консалтингова компанія), Володимиром Сурмиком («Майтім»), Наталією Зомбер (ПАТ «Теремно-хліб)».

Учасники активно коментували захід, зокрема, Катерина Андрійчук, випускниця СНУ ім. Лесі Українки, спеціальності "Українська мова та література, зазначила: «Я спілкувалась з Іриною Мельник. Від неї дізналась про перспективу створення сайту, над яким працює їхнє підприємство. Моя кандидатура зацікавила, можливо, в близькому майбутньому працюватиму там. Для мене це чудовий досвід спілкування з «живим» роботодавцем».

Цей захід показав, що потреба в тренінгах справді є. Тому ГО «Самопоміч» під керівництвом Тараса Яковлева буде продовжувати цю діяльність та закликає усіх долучатися. За неформальною освітою – майбутнє і можливість хорошого працевлаштування!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
особисто мені Петро Верзун зовсім не подобається, тому що спілкуючись з аудиторією (мала можливість слухати його декілька разів) не поважає своїх слухачів, усіляко їх принижує, типу: "З усієї аудиторії зможе працевлаштуватись лише 10%"!!! - це слова тренера??? він думає шо він великий психолог, який з першого погляду може розказати все про людину, а сам і близько не стояв в одному ряду з такими людьми...
Відповісти
Не знаю Верзуна, але даремно Ви засуджуете його слова.
10% це ще непогане число.
Будьте готовi до жорсткоi конкуренцii.

Iнша справа, що конкуренцiя триватиме все життя. Ви нiчого не втратите, якщо постiйно шукатимете i, з часом, таки зрозумiете свое мiсце в життi, зрозумiете що таке життевий успiх саме для Вас.
I це не завжди те, що Ви починаете шукати зараз, поки молодi.
Відповісти
Чого підписуєшся "студент", а судячи з усього студентка?
Заради троллінгу?
Відповісти
мало анонсувався тренінг.
якби бачила десь оголошення - пішла б
Відповісти
Суть роботи ц.з.: поки не знайшов роботи на облік не станеш, а знайшов бігом ставай і ми дамо тобі направлення. Нафіг той ц.з.
Відповісти
Шо ти мелеш???Тисячі людей стоять на обліку, поки шукають роботу.Ти туди ходив рабацяга???
Відповісти
рівень знань випускників "Варшавку" задовольняє... Дерзайте!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку випускників навчали, як знайти роботу. ФОТО
25 червень, 2015, 12:15