Цікаві метеорологічні явища. ФОТО. ВІДЕО

Цікаві метеорологічні явища. ФОТО. ВІДЕО
Давним-давно людина, не розуміючи походження певних явищ, наділяла природу магічними властивостями. Грози, урагани, зливи, різні знаки в небі навіювали страх, розпалювали уяву та викликали нестримне бажання пояснити їх виникнення. Багато дивного, незвіданого і незрозумілого людині залишається в природі і досі.

Подивитись на незвичайні метеорологічні явища, які зустрічаються досить рідко, пропонує Цікаво.КОМ.

Біла веселка

Є декілька схожих назв для цього явища. Воно виглядає як арка білого світла в тумані. Загалом, причина такого явища зрозуміла, вона є "родичем" веселки, проте в даному випадку по тих або інших причинах промінь світла не розкладається на складові, тому виникає не веселка, а така ось "арка" з білого світла.

"Промінь бога"

Також дуже рідкісне явище, яке багато віруючих раніше сприймали як свідоцтво існування божественної суті. До речі, схоже з цим є "зелений промінь", украй рідкісне явище, що проявляється при заході сонця. "Промені бога" утворюються завдяки тому, що промені зайшовшого за горизонт Сонця проходять через "вдало", якщо так можна виразитися, розташовані хмари, через що і виникають прямо над горизонтом. Видовище дуже гарне.

Двоопуклі хмари

Хмари такого типу виглядають точнісінько як літальна тарілка, якою ми її собі уявляємо. Природно, що безліч людей, бачивши щось подібне, вважають двоопуклі хмари інопланетними кораблями. Насправді, це звичайні хмари, які виникають на місці появи повітряної "лінзи" з особливими характеристиками. У цій області миттєво конденсується волога і з'являється "хмара".

"Гравітаційні хвилі"

Це явище загалом дуже схоже на хвилі, причому хвилі у русі. Формуються хмари такого типу зазвичай під час грози, і коливаються внаслідок виникнення повітряних потоків, які і створюють видимість хвиль. За такими хмарами дуже цікаво спостерігати як знизу, так і зверху.

Хмари Кельвіна Хелмхольца

Ці хмари дуже схожі на ті, що зустрічаються в усім відомій забавці "Супер Маріо". Виявляється, подібні хмари існують і в реальності, але зустрічаються досить рідко. Утворюються вони в результаті зіткнення потоків повітря з хмарним покривом, при дотриманні температурних умов, показника вологості і деяких інших. Виглядають такі хмари дуже незвично.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.