Венеціанська комісія закликала Україну швидко провести децентралізацію

Венеціанська комісія закликала Україну швидко провести децентралізацію
Як повідомляє BBC Україна, про це йдеться у спеціальній заяві президента комісії, оприлюдненій на сайті Ради Європи. «Якнайшвидше ухвалення тексту змін Верховною Радою зараз є дуже важливим у світлі місцевих виборів, які відбудуться в жовтні. Це також важливо у світлі перемовин у межах мінського процесу», – йдеться у заяві.

Пише ЗІК.

Букіккіо привітав факт, що Конституційна комісія в Україні затвердила проект змін Конституції щодо децентралізації. Він підтвердив, що більшість рекомендацій Венеціанської комісії там були враховані. «Децентралізація є ключовою реформою для демократичного розвитку країни у світлі прагнення народу, висловленого людьми під час революції гідності», – заявив президент Венеціанської комісії.

Нагадаємо, Конституційна комісія 26 травня затвердила проект конституційних змін щодо децентралізації. Президент Петро Порошенко має намір внести проект до Верховної Ради вже наступного тижня. «Свідомо і добровільно погоджуюся віддати на рівень територіальних громад значну частину і обсяг повноважень і фінансових ресурсів, якими сьогодні розпоряджається президентсько-урядова виконавча вертикаль», – заявив Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую я за
Відповісти
Останні новини
Венеціанська комісія закликала Україну швидко провести децентралізацію
30 червень, 2015, 05:34