Цікаве про форт Буаяр (Частина 2). ФОТО

Цікаве про форт Буаяр (Частина 2). ФОТО
Що відбувається з тваринами під час зйомок?

У програмі «Форт Боярд» чи Буаяр ми постійно бачимо велику кількість тварин, які використовуються як для випробувань, так і просто для створення відповідного антуражу. У кадрі з'являються павуки-птахоїди, скорпіони, жаби, пацюки, таргани, мухи, сарана. Про це повідомляє Світ цікавих фактів.

Під час зйомок великі тварини перебувають під контролем кількох дресирувальників і поміщені у спеціальні клітки. Після зйомок тварини покидають форт. Тигри, наприклад, повертаються в Пюї-дю-Фу для участі в передачі "Гладіатори". Тропічні тварини цілий рік, окрім часу зйомок, перебувають під наглядом Карім Дау – керуючої одного невеликого зоомагазинчика в Парижі.

Чи можна програти в телешоу?

За 25 років існування передачі телеглядачі не часто бачили поразки команд. Однак, був випадок, коли команда поверталася всього лише з... 3 тис євро.Така сума виплачується у разі програшу. Таке відбувається в двох випадках: або гравці не змогли знайти кодове слово і не можуть увійти в скарбницю, або команда дає невірне слово і двері до скарбниці закриваються.

Чи платять знаменитостям за участь у французькій версії гри?

Протягом 4-го сезону в 1991 році учасниками гри вперше стали зіркові команди. Вони вирішили взяти участь з метою заробити грошей для різних благодійних та некомерційних організацій. Отже, ні, "зіркам" не платять за участь.

Елоді Госсен – французька знаменитість, яка найбільш часто брала участь у грі Форт Боярд з сімома командами в період 2001-2014 рр. А французька команда з паркуру – об'єднання "Ямакасі" – заробила найбільшу суму – понад 37 тисяч євро. На сьогоднішній день – це найбільший куш, зірваний у грі.

Чи отримували учасники травми під час випробувань?

Деякі випробування Форт Боярд дійсно небезпечні. Протягом 25 років справді бували випадки, коли учасники отримували травми, особливо в іноземних (не французьких) версіях передачі. Один учасник зламав обидві ноги, невдало впавши на сітку. У 2010 році шведська модель Маркус Шенкерберг пережив дикий жах, коли обірвався трос безпеки і він пролетів 4 метри в порожнечі.

Чи існує насправді скарбниця?

Ніякої скарбниці в форті ніколи і не було. Вона була вигадана в 1989 році для першого сезону гри і була змонтована на першому поверсі форту у внутрішньому подвір'ї. Щороку, вона відбудовується з нуля перед початком зйомок. Стіни скарбниці обшиті пластиком, який імітує кам'яне покриття.

У 1991 змінився архітектор скарбниці, внаслідок чого на підлозі у подвір'ї придумали та розмістили гігантський алфавіт. Він служить для відтворення кодового слова фінальної загадки. Тоді ж з'явилася золота голова тигра і фонтан. Якщо кодове слово підібрано правильно, голова тигра повертається, спрацьовує спеціальний механізм і на майданчик починають сипатися золоті монети.

Що відбувається з фортом взимку?

Найвідоміша пам'ятка департаменту Шарант-Марітім, форт Буаяр ніяк не використовується поза знімальним періодом – з серпня по квітень. Форт залишається порожнім, без охорони, і стає притулком для чайок та інших птахів. Проте, до 1989 року форт можна було відвідувати абсолютно вільно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Цікаве про форт Буаяр (Частина 2). ФОТО
05 липень, 2015, 23:00