Нерухомість релігійних громад більше не оподатковуватиметься

Нерухомість релігійних громад більше не оподатковуватиметься
З 1 липня 2015 року набрали чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України, якими встановлено, що об’єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій не оподатковуватимуться.

Повідомляють фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Така законодавча норма буде застосовуватись тільки в тому разі, якщо статути (положення) релігійних організацій зареєстровано у встановленому законом порядку.

Об’єкти нерухомості, що перебувають у їхній власності і використовуються виключно для забезпечення їхньої статутної діяльності, звільняються від оподаткування податком на нерухоме майно, включаючи й ті, в яких здійснюють діяльність добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), що засновані такими релігійними організаціями.

Ті об’єкти нерухомості, в яких релігійними організаціями здійснюється виробнича та/або господарська діяльність, підлягають оподаткуванню податком на нерухоме майно відповідно ст.266 Податкового кодексу України.

Довідково: зміни внесені Законом України від 14 травня 2015 року № 420-VIII до пп.266.2.2 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нерухомість релігійних громад більше не оподатковуватиметься
05 липень, 2015, 17:45