Грузин створив у Луцьку мандрівний ляльковий театр

Грузин створив у Луцьку мандрівний ляльковий театр
Вистави театру «Фестиваль» бачили діти по всій Україні. Лучанин Георгій Кіцмарішвілі вже 8 років виготовляє ляльок для власного мандрівного театру. З 2007 року Георгій пише сценарії дитячих казок та власноруч виготовляє ляльок.

Про це пише Hromadske.tv.

У репертуарі театру більше 20-ти казок, кожна з яких має в середньому 6-8 персонажів. Вистави передбачені для дітей молодшого шкільного віку та вихованців дитсадочків. Чоловік каже, що діти – вдячна аудиторія: «З ними дуже приємно працювати. Вони емоції виявляють дуже гарно. Заряджають своїми емоціями».

Георгій – грузин за національністю. Його сім’я емігрувала на Україну у 2000 році. З того часу чоловік проживає на Волині. Ляльки і декорації, здебільшого, виготовляє сам. Інколи на допомогу приходять мама та сестра.

«Офіс» театрала – невелика кімната з білими стінами – місце, де, за словами чоловіка, їхня акторська трупа збирається, щоб «порепетирувати». У кімнаті купа валіз, які набиті ляльками та театральним реквізитом. Кожну валізу прийнято називати казкою. За словами, Кіцмарішвілі, те, що дислокуються театрали майже на виїзді з міста, цілком закономірно. Не кожен власник приміщення здаватиме його в оренду людям мистецтва, репетиції яких частіше стають «репетуваннями».

Літо для «фестивалівців» – пора відпочинку, а тому більшість ляльок зараз в Луцьку, очікують нових гастролей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.