На Волині вкотре святкуватимуть Європейські дні добросусідства

На Волині вкотре святкуватимуть Європейські дні добросусідства
Волинські організатори майже готові до проведення Європейських днів добросусідства, які традиційно проводять разом з Польщею.

8 липня в овальній залі Волинської обласної державної адміністрації відбулось засідання оргкомітету з представників Іваничівського, Нововолинського, Шацького районів, які задіяні в організації і проведені культурно-мистецького фестивалю Європейські дні добросусідства, з представником організаторів сусідньої Польщі - консулом Польщі у Луцьку Кшиштофом Савіцкі.

«З польського боку буде завжди підтримка і допомога», - пообіцяв Кшиштоф Савіцкі.

Натомість перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кудрявцев сказав, що заходи добросусідства , які проводяться з року в рік, ось уже в шосте, відпрацьовані на належному рівні.

Проте заступник голови Іваничівської адміністрації (ред. - район, де будуть проходити змагання та мистецькі заходи) Людмила Войтович мовила, що не дивлячись на те, що вони вже мають досвід в організації фестивалю, однак завжди є проблеми фінансового плану, а також із візами.

«В підготовці таких заходів завжди є певні питання фінансового плану, а тепер ще й виникла проблема, і я прошу консула якось посприяти в її вирішенні, ми не можемо зареєструватись в електронному вигляді для отримання віз», - мовила Людмила Войтович.

Проте Сергій Кудрявцев сказав, що варто навіть відмінити попередній досвід з списками посадових і інших осіб, які могли б згідно цього списку проходити кордон з Польщею в рамках днів добросусідства, навіть без паспорта.

«Цей захід створений для того, щоб між країнами був культурний обмін, а не для вільного переходу туди громадян для вирішення якихось комерційних питань»,- мовив Кудрявцев.

В свою чергу, представники прикордонних загонів та Волинської митниці ДФС запевнили, що вони зможуть організувати свою роботу так, щоб перетин кордону відбувався на належному, згідно чинного законодавства, рівні.

Як виявилось, більшість заходів пройде на польській стороні, представники якої висловили готовність щодо будування моста, який з’єднуватиме Польщу і Україну, а також облаштування велодоріжок, які будуть прокладені з Польщі на українську територію.

Загалом організатори запевняють, що вони намагаються зробити найзручніші умови для відвідувачів і учасників фестивалю, який відбудеться в серпні. Це і зручний перетин кордону, і підготовка під'їзних доріг до місця проведення заходів. Оргкомітет обіцяє, що це буде цікавий мистецько-патріотичний фестиваль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно, для райдержадміністрації головне щоб чиновники, їх працівники та сільські голови знову отримали безкоштовні візи (за рахунок держави), які потім використовують в особистих цілях, а не те як провести захід. Ці організатори не вміють зробити культурного заходу, знову спозорять Україну. Хто був на Днях Добросусідства, той зрозумієє. Не вміють - хай не беруться. Був чудовий фестиваль в Угринові(Львівська обл.) , але ж потрібно було все зіпсувати.
Відповісти
А, внутрисусідського фесту не буде? Скажимо, з Донецькою та Луганською областями.
Відповісти
Останні новини
На Волині вкотре святкуватимуть Європейські дні добросусідства
08 липень, 2015, 14:36