У Ахметова готуються забрати «Укртелеком»

У Ахметова готуються забрати «Укртелеком»
Реприватизація «Укртелекому» може бути проведена у разі відповідного рішення правоохоронних органів або парламенту. Зараз Фонд державного майна України співпрацює з правоохоронними органами щодо низки об’єктів, зокрема ПАТ «Укртелеком».

Про це сказав голова Фонду держмайна Ігор Білоус на брифінгу в четвер, – пише «Укрінформ».

«Реприватизація – це більше політичний процес, і хочу звернути вашу увагу, що Фонд є інструментарієм. Якщо наші правоохоронні органи чи Верховна Рада вирішать, що той чи інший об’єкт потрібно спрямувати на реприватизацію, ми виконаємо нашу функцію. Заберемо цей об’єкт у нашу власність і проведемо повторний конкурс, як це було зроблено по Криворіжсталі. Це наш функціонал. Ми не є політичною організацією», – сказав Білоус.

За його словами, наразі Фонд співпрацює з правоохоронними органами щодо низки об’єктів, зокрема «Укртелекому», який належить олігарху Рінату Ахметову.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичюс заявив, що уряд не планує реприватизації підприємств в Україні.

Нагадаємо, у 2010 році, за часів Віктора Януковича, «Укртелеком» на приватизаційному конкурсі був придбаний за номінальною вартістю єдиним учасником – австрійською компанією EPIC. Потім EPIC перепродала цей актив СКМ, якою володіє Ахметов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ахметова готуються забрати «Укртелеком»
10 липень, 2015, 01:19