Зарплати учасників АТО не впливатимуть на нарахування субсидій їх сім'ям

Зарплати учасників АТО не впливатимуть на нарахування субсидій їх сім'ям
Заробітні плати учасників антитерористичної операції не враховуватимуться в загальних доходах сім'ї при оформленні субсидій.

Про це на прес-конференції в п'ятницю, 10 липня, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент НБН.

«В загальному доході сім'ї не враховуватиметься фінансове забезпечення учасників АТО, що в підсумку збільшить субсидію сім'ї», - повідомив пан Розенко.

За його словами, вже прийнято рішення не включати до суми доходів благодійну допомогу, разову допомогу і «вона теж в дохід сім'ї входити не буде».

«Ми зупиняємо практику декларування доходів фізичних осіб. Тепер не потрібно буде вказувати суму доходів людям, які претендують на субсидії. Цю інформацію ми будемо отримувати безпосередньо з ГФС або Пенсійного фонду», - додав міністр.

Він також повідомив, що на даний момент «1,5 млн громадян уже оформили субсидії, і це незакінчений процес. Заявки продовжують оброблятися». При цьому він уточнив, що «до основних проблем нарахування субсидії належать помилки при заповненні декларації».

Як повідомлялось раніше, в уряді до субсидій хочуть залучити якомога більше українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.