Представили новачків «Волині»

Представили новачків «Волині»
Луцька «Волинь» уклала контракт із відомим болгарським футболістом Валєнтіном Ілієвим та румунським Еріком Бікфальві.

Угода із гравцем збірної Болгарії розрахована на 2 роки, із румуном – на 3 роки, повідомили у прес-службі ФК «Волинь».

Ілієв з нового сезону буде виступати у луцькій «Волині» під номером 4, Бікфалві – під номером 10.

Нагадаємо, новачки Валєнтін Ілієв, Ерік Бікфальві та Даніель Суботіч уже вирушили у складі команди на тренувальний збір.

Довідка

Валєнтін Ілієв народився 11 липня 1980 року, зріст: 185 см, вага: 78 кг.

Ігрове амплуа: центральний захисник.

Футбольну кар’єру розпочинав у клубі «Ботєв» (Враца), який тренував його батько Ілія Валов – відомий голкіпер збірної Болгарії.

У 21 рік Валєнтін Ілієв вперше спробував «легіонерського хліба», підписавши контракт із запорізьким «Металургом».

За два з половиною роки у вищій лізі України зіграв 19 матчів, у яких відзначився одним голом. Також на рахунку Ілієва один з голів у дебютному матчі запоріжців у Кубку УЄФА проти «Біркіркари».

В 2004 році повернувся на Батьківщину, але тепер уже в стан одного з лідерів болгарського футболу – ЦСКА (Софія).

Саме у цьому клубі розпочався кар’єрний злет футболіста. До чемпіонського титулу в сезоні 2004/05, Валєнтін Ілієв додав звання кращого захисника чемпіонату, а також почав викликатися до складу збірної Болгарії.

На рахунку гравця переможний гол у виїзному матчі проти «Ліверпуля» в третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів 2005/06. Хоча ця перемога і не дала можливості болгарам пройти англійський клуб, Ілієв став і залишається культовою фігурою для фанатів ЦСКА.

У 2007 році гравцем серйозно цікавились «Уотфорд» та «Нюрнберг». А в 2008-му «Норвіч» був готовий заплатити за болгарського захисника 700 тисяч фунтів, однак в останній момент перехід не відбувся.

Натомість Валєнтін відгукнувся на пропозицію відомого українського тренера В’ячеслава Грозного і уклав контракт з російським «Тереком», де протягом двох сезонів зіграв 47 матчів та відзначився п’ятьма голами.

У 2010 році розпочався румунський етап кар’єри футболіста, під час якого Ілієв виступав за два місцеві клуби – «Університатя», Крайова (30 матчів, 6 голів) та «Стяуа», Бухарест (30 матчів, 4 голи). У своїй передостанній грі за «Стяуа» оформив переможний дубль у румунському столичному дербі проти «Динамо».

У складі національної збірної Болгарії Валєнтін Ілієв провів 21 матч. У Єврокубках – 24 матчі, 3 голи.

Ерік Бікфальві народився 5 лютого 1988 року, зріст: 187 см, вага: 80 кг.

Ігрове амплуа: центральний півоборонець.

Народився в місті Карей у футбольній родині, його батько та дід були професійними футболістами. До того ж дід Еріка родом із Швеції, чим пояснюється нетиповий для Румунії світлий колір волосся футболіста. За це, а також в силу своєї позиції на полі, з юного віку закріпилося порівняння Бікфальві з відомим іспанським півзахисником – Гуті.

Першим професійним клубом футболіста був третьоліговий «Фінк Фенштер» з Петрешті, але одного сезону, проведеному в ньому. вистачило, щоб на молодого гравця звернули увагу більш імениті клуби.

Так, в 2006 році Бікфальві дебютував у найсильнішому румунському дивізіоні в складі клубу «Жіул» (Петрошань), де протягом сезону провів 16 матчів. Проте це не допомогло його клубу уникнути пониження у класі, після чого Ерік уклав контракт з одним із грандів – бухарестським «Стяуа».

Одразу пробитися в основний склад столичного клубу гравцю не вдалося і весь 2008 рік Бікфальві провів в оренді у команді «Глорія» (Бузеу). Після повернення у «Стяуа» Еріку вдалося вийти на провідні позиції як у клубі, так і в молодіжній збірній Румунії.
У складі молодіжної збірної Румунії Ерік Бікфальві провів 23 матчі, в яких відзначився трьома голами. В Єврокубках – 22 зіграних матчі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Представили новачків «Волині»
02 липень, 2012, 09:18