На пляжах Волині відсутні елементарні заходи безпеки

На пляжах Волині відсутні елементарні заходи безпеки
Статистика свідчить: цього року в області внаслідок необережного поводження на воді загинуло майже 3 десятки людей, зокрема, четверо дітей. Лише цього місяця вода забрала життя дев’яти осіб, - інформує ВОДТРК.

Основна умова безпеки на воді — це правильний вибір і рівень облаштованості місця для купання. Чи все гаразд у таких рекреаційних зонах на Волині — перевіряють працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Вони зокрема побували на штучній водоймі Чебені, що в Рожищенському районі. Пляж тут стихійний. Більше того, у районі немає жодного місця, визначеного органами місцевого самоврядування придатним для відпочинку на воді.

Це означає, що і в Чебенях, і на решті водойм немає рятувальних постів і спеціального інвентаря, а дно необстежене. При цьому відсутні й знаки про заборону купання.

Зі слів начальника сектору цивільного захисту Рожищенської райдержадміністрації Василя Фенюка, ще торік районна влада розробила Програму захисту людей на воді, однак на її реалізацію забракло грошей.

“Ми плануємо на наступний рік все-таки затвердити цю програму і працювати над тим, щоб у Чебенях, де ми зараз перебуваємо, обладнали пляж, який би відповідав усім вимогам і правилам охорони людей на водних об’єктах“, – розповів він.

Доки посадовці будують плани і шукають гроші на їх реалізацію, працівники Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області перевіряють місця відпочинку біля водойм. Вони побували і на інших стихійних пляжах Рожищенського району. В одному зі ставків, призначеному винятково для розведення і вилову риби, без будь-якого нагляду купалися підлітки.

Вражену рейдову групу вони запевнили, що знають основні правила поведінки на воді, а це місце купання для них звичне. Аби не порушували правила і уникали небезпечних місць, рятувальники вручили підліткам спеціальні пам’ятки.

“Жодних заходів з боку сільських голів не зроблено. Не забезпечені найпростіші засоби безпеки, відсутні таблички, де небезпечні місця для купання, відсутня наочна агітація з метою навчання громадян правилам безпеки на воді“, – зауважив начальник сектору УДСНС України в області Руслан Яручик.

Із просвітницькими бесідами члени рейдової групи побували і в Ківерцівському районі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На пляжах Волині відсутні елементарні заходи безпеки
13 липень, 2015, 19:00