В Ковелі транспорт руйнує дороги

В Ковелі транспорт руйнує дороги
У Ковелі мешканці вулиці Лугової скаржаться на рух великогабаритного транспорту, який руйнує дорогу.

Повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це розповіла представник мешканців Алла Чапек під час засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради, – інформує «Під прицілом».

Жінка повідомила, що на вулиці Луговій розташована приватна фірма, яка займається ремонтом сільськогосподарської техніки.

Незважаючи на те, що цією вулицею рух великогабаритного транспорту заборонено, і є відповідні знаки, водії, ігноруючи Правила дорожнього руху, їдуть сільськогосподарською технікою вулицею. Це створює великі незручності мешканцям, адже це сектор приватної забудови з ґрунтовою дорогою. Тут проживає чимало пенсіонерів та сімей з дітьми.

З її слів, будинки руйнуються від того, що під час руху транспорту відбувається вібрація, а ще мешканцям постійно дошкуляє надмірний шум від роботи двигунів.

Крім того, траплялися випадки руйнування огорож через намагання водіїв проїхати сільгосптехнікою (зокрема комбайнами) вузькою вулицею.

Мешканці неодноразово зверталися до правоохоронних органів з проханням вплинути на власника фірми та змусити дотримуватися законів, проте – безрезультатно.

У міській раді доповідачці нагадали, що це питання слухалось під час засідання виконкому у лютому. Було прийняте рішення щодо посилення контролю за рухом транспорту на цій вулиці. Практично ДАІ усунулась від виконання своїх обов’язків, хоча у своєму листі начальник ВДАІ (з обслуговування Ковеля та району) УМВС України у Волинській області Сергій Долінко запевнив міську владу, що питання вирішать.

За станом на сьогодні підприємству надано погодження щодо руху сільгосптехніки вулицею Шевченка через територію колишнього заводу продтоварів, а не Луговою. Проте водії не дотримуються правил дорожнього руху та не виконують погоджень, а власник жодним чином на них не впливає.

Тож, взяти на контроль і вирішити це питання доручили старшому інспектору відділення ДАІ (з обслуговування Ковеля та району) УДАІ УМВС України у Волинській області Сергію Семенюку.

Крім того, начальник відділу комунального господарства Олександр Балак спільно з представником міліції мають зустрітися з власником фірми і вирішити питання в правовому полі, вжити усіх можливих заходів для того, аби задовольнити звернення ковельчан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дроги будують для того щоб по них іздив транспорт. Потрібно просто робити якісні дороги, але це не вигідно для автодорів та чиновників. Чомусь у Англіі і танком можна іхати правда заплативши трошкі більший податок та вдягнувши гумові бампери на траки.
Відповісти