Волинянин на честь дружини збудував храм. ФОТО

Волинянин на честь дружини збудував храм. ФОТО
Для православних мешканців села Коритниця, що у Локачинському районі, священним місцем відтепер стане новозбудований храм на честь Почаївської ікони Божої Матері.

13 липня чин священицького освячення храму звершив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, архімандрит Аліпій (Сапіга).

Він же і очолив у новоосвяченій церкві першу Божественну Літургію. Йому співслужили Локачинський районний благочинний протоієрей Анатолій Собуцький, настоятель парафії священик Роман та сонм священнослужителів, серед яких був клірик луцького храму ВСЗВ протодиякон Ігор Савієвський.

Задум звести тут храм канонічної Української Православної Церкви виник у місцевого мешканця Івана. 6 років тому відійшла у вічність його дружина, і у пам'ять про неї він і вирішив збудувати православний храм. Втім на заваді стала місцева влада, яка не дозволила будівництво.

Отож, Іван, який нині мешкає у новій хаті, вирішив переобладнати у церкву свій старий будинок. Тепер це – церква ікони Божої Матері Почаївської, де відтепер лунатиме молитва і православні мешканці Коритниці, зможуть причащатись Тіла і Крові Христових, приступати до таїнств церковних у своєму рідному селі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Задум звести тут храм канонічної Української Православної Церкви виник у місцевого мешканця Івана". А хіба не правельніше писати - "Задум звести тут храм Російської Православної Церкви виник у місцевого мешканця Івана"./
Відповісти
То ж воно так, але хіба зомбовані знають що вони роблять. Паслушаніє і павінавєніє селянам пришле русскую благодать, ібо ім рускава міра під Локачами не вистачає.
Відповісти
З селянами воно й так усе зрозуміло. Але ж якийсь "просунутий" кореспондент ще й писав цю статтю. І саме він назвав московську церкву "канонічною", хоча міг сформулювати думку й інакше. То на Волинь Пості такі канонічні московські журналісти працюють, чи фрілансер репортаж робив?
Відповісти
сам собі пишу, сам собі відповідаю......
Відповісти
Це значить що прокацапські зазомбовані а українські ні? Ви всі зомбі.
Відповісти
Твоє ім"я означає захисник. Воно тобі не підходить. Ти нападник (на церкву), а значить антихрист....
Відповісти
Якщо не тямиш в назвах, їдь в Мукачево - помагай Правосекам
Відповісти
Мало полягло в борні з москалями, щоби тут храм московський зводити?Коритниця- філіал д н р під Локачами.Село, село...
Відповісти
Збудував Храм і цим все сказано. А ви, бездарні писаки хоч щось зробили для Церкви, для держави? Впевнений що ні. Це одне на що ви здатні гадити щось, когось і т. д. Ось такі сьогодні і руйнують Україну зсередини, а Храм є і буде в селі Коритниця і ніхто його не перевезе в Росію
Відповісти
Яким же треба бути обмеженим щоб щось робити для церкви. Ти краще в дітдом сходи, дітям щось зроби.
Відповісти
Краще би перевезли...
Відповісти
він ті гроші пропив, як москальську церкву будуваати.
Відповісти
пий САТАНА!

Відповісти
В минулому році прийшлося бути на похороні в Коритниці Службу божу відправляли в церкві київського патріархату Дуже сподобалась церква,в ній відчувається боже благодатьНе розумію людей,що в теперішній час будують московські церкви
Відповісти
Бог хоче покарати, то й розум перед тим відбирає...
Відповісти