«Назва цьому - розбій», - Єремеєв про події в Мукачево

«Назва цьому - розбій», - Єремеєв про події в Мукачево
Народний депутат Ігор Єремеєв обурений подіями у Мукачево та закликає покарати винних у стрілянині.

Про це він заявив, 14 липня, на пленарному засіданні Верховної Ради.

"Події в Мукачеві - це трагедія українського народу. Коли йде війна на фронті, коли на Сході десятки тисяч українських бійців ціною власного життя захищають Україну від агресора, за тисячу кілометрів від кордону, від лінії фронту озброєні до зубів люди на дорогих джипах у новій військовій формі по суті вчиняють бандитські розбої.

Ми як завгодно можемо це називати. Ми можемо як завгодно прикриватись патріотичними лозунгами. Але назва цьому - розбій", - йдеться у виступі.

"Я ніколи не бачив, коли їжджу у села на 23 округ Волинської області, щоб хлопці з 51-ої бригади, які служили на фронті, ходили у військовій формі. Для них військова форма - це трагедія. Бо у цій військовій формі вони бачили, як гинули товарищі. Вони в цій військовій формі бачили, як нищились українські села. Вони бачили, як гинула Східна Україна.

У мене виникає просте запитання: за які кошти фінансуються ці бойові підрозділи,які орудують у глибокому тилу? Хто дозволяє купляти цю форму і елітні військові автівки? Чому два тижні тому наша група їздила вчергове у Лисичанськ з допомогою для армії і зустрічалась із батальйоном розвідки. У них один комплект військової форми! Що відбувається у країні?!"- заявив нардеп.

"Всі ці події приводять до того, що надії українського народу про європейську державу і безвізовий режим на роки залишаться нереалізованими. Європейський союз собі не дозволить, щоб на їхньому кордоні були озброєні люди.

Ми закликаємо, щоб сьогодні була створена комісія по розслідуванню подій у Мукачеві. Ми зареєстрували таку постанову і просимо всі фракції дати своїх кандидатів у цю комісію. Також ми пропонуємо у п'ятницю провести закрите засідання Верховної Ради, щоб не було політичного шоу, запросити представників Правого сектору, народних депутатів, силовиків, щоб вони розказали істину, що відбулося у Мукачеві. І дати відверту відповідь, і покарати і тих, хто виконував, а головне - замовників даних подій.

Наша фракція наполягає, щоб цей тиждень був відкритий для людей. Щоб люди розуміли, що насправді відбувається в країні. Я переконаний - жоден громадянин держави не хоче, щоб озброєні люди їздили по вулиці з автоматами", - резюмував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво а нардепа не обурює що на фронті тільки один комплект форми?
Відповісти
Що цей вася меле? їдь на рівненщину до себе порядки наводь , а не на Волинь приїхав, чи там знають хто ти на справді?
Відповісти
а як пояснить він про роботу заправок на стороні ДНР та ЛНР.
причому решта заправок розбомблено
Відповісти