На віртуальних авто хотіли зекономити мільйони гривень податків

На віртуальних авто хотіли зекономити мільйони гривень податків
Луцьке підприємство зекономило 3,4 мільйона гривень податку на прибуток, здійснивши оборудку з придбанням автомобілів у фінської фірми.

Про цей випадок розповіли в УПМ ДПС у Волинській області.

Підприємство прозвітувалося до місцевої податкової інспекції про придбання автомобілів у фінської фірми майже на 15 мільйонів гривень. Відповідно, віднесло усю суму до скоригованих валових витрат.

Після закінчення звітного періоду поінформувало свого партнера по бізнесу про те, що придбати авто не має можливості через брак обігових коштів.

Про лист щодо неспроможності волинської фірми закупити автівки у фінських партнерів у податковій міліції Волині дізналися із відповіді Податкової Адміністрації Фінляндії.

Контракт волинян із фінської теж фірмою був укладений, запевняли колеги-податківці із Фінляндії.

Вносити зміни до поданої в ДПІ за місцем реєстрації звітності посадовці луцької фірми не стали, бо обрали свідомий шлях уникнення від сплати податків, наполягають волинські податківці.

Через завищення валових витрат на віртуальних фінських авто луцькі бізнесмени зекономили 3,4 мільйона гривень податку на прибуток.

Підозри податкових міліціонерів та забрані матеріали про ймовірне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах у суді відразу ж визнали цілком обґрунтованими.

Відтак, за рішенням суду днями в офісі фірми проведено обшук.

Серед вилученого були печатки фінського підприємства та необхідна для здійснення господарської діяльності оргтехніка і документація, пластикові картки, солідна сума американської валюти і тимчасові номерні знаки до автомобілів.

Податкові міліціонери Волині спланували та проводять ряд заходів зі збору доказової бази, виявлення кола причетних до цієї оборудки осіб та забезпечення відшкодування нанесених збитків. Триває слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дівчата і Євро-2012. ФОТО
02 липень, 2012, 12:45
Син убив батька штахетою
02 липень, 2012, 12:44
На віртуальних авто хотіли зекономити мільйони гривень податків
02 липень, 2012, 12:29
3 липня обіцяють тепло
02 липень, 2012, 12:03