У Луцьку стартував арт-хакатон «Університет міста»

У Луцьку стартував арт-хакатон «Університет міста»
Учасники арт-хакатону будуть презентувати свої ідеї щодо покращення міста Луцька.

У п'ятницю, 17 липня, в дворику Палацу культури міста Луцька розпочався арт-хакатон «Університет міста» на якому учасники, які попередньо зареєструвались, презентували свої ідеї та програми щодо розвитку міста.

Співорганізатор заходу директор Луцького ІТ-кластеру Іванна Мартинів розповіла, формат арт-хакатону дасть можливість почути думки, ідеї і обмінятися досвідом між учасниками щодо покращення і удосконалення міста.

«Арт-хакатон – це такий формат заходу, який включає лекції і обмін досвідом та реєстрацію команд, які мають свої ідеї - це можуть бути як лавочки і стріт-арт, так і велодоріжки. Пріоритет надаватимемо цікавим проектам, які мають бути бюджетними. Мається на увазі, наприклад, 50 тисяч доларів для нашого міста сума чимала», - мовила Іванна Мартинів.

Привітати учасників прийшов і перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, який розповів про реалізовані проекти щодо покращення міста, а також наголосив на тих проектах, які перебувають в стадії реалізації.

Зокрема, він виокремив такі проекти, як реконструкція луцького зоопарку, про «нове життя» старого польського мощення на вулиці Крилова, покращення логістичної інфраструктури в рамках проекту «Луцьк безпечний та інтелектуальний», а саме мова йшла про облаштуваного в місті мультимедійного автоматизованого Комплексу (МАК), призначеного для забезпечення моніторингу та керування громадським транспортом та інше.

«Я хотів би послухати молодь і їхні думки стосовно того, яким вони бачать місто. Ми попросили заможних людей, щоб вони долучились і взяли ці ідеї собі на озброєння», - мовив Тарас Яковлев.

Зокрема сьогодні в рамках арт-хакатону відбудеться відкриття виставок у кав'ярні в центрі, а також, в дворику Палацу культури, буде можливість переглянути кінострічки на тематику міського простору. Що ж до презентації проектів учасників, то їх будуть демонструвати 18 липня.

Презентація триватиме п’ять хвилин і кожен з учасників повинен буде «захистити» свою роботу, а саме переконати в актуальності й доцільності проекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.