Скільки коштує відпочити на Світязі? ФОТО

Скільки коштує відпочити на Світязі? ФОТО
Світязь – відоме і популярне місце відпочинку не лише волинян, а й жителів і України, і Білорусі і навіть Польщі.

Постійні відпочивальники кажуть, що на Світязі - щорік дорожчає. Щоправда з’являються і нові пропозиції для житла та розваг.

Як розповів директор пансіонату «Шацькі озера» Федір Заяць, за його спостереженнями, останніми роками відбувся невеликий розвиток туризму на озері – з’явилися нові пропозиції житла, розваг та екскурсій.

Скільки ж може коштувати відпочинок на Світязі цього року?

Наметове містечко

Найдешевше - жити в наметових містечках. Один із таких знаходиться поблизу села Світязь біля пансіонату «Шацькі озера». За встановлення намету на 1-4 чоловік треба віддати 10 гривень. Більший намет – 15 за добу.

Добова стоянка авто в наметовому містечку вартує 10 гривень, мікроавтобуса - 15, автобуса - 25 гривень.

В урочищі Гряда ціни дещо інші: авто на території наметового містечка - 15 гривень, встановити 4-місний намет за добу - 20 гривень. Доглядачі містечка готові зробити знижки і за два намети взяти не 40, а 30 гривень.

На Гряді є окрема стоянка автомобілів: авто - 15, бус і авто з причепом - 20, автобус - 30 гривень за добу.


"Зелений" туризм

Трохи дорожчий вид відпочинку - садиби. В Пульмо, а найбільше у самому селі Світязь чи не кожна хата має кімнати, де поселяють відпочиваючих.

Ціни за "ліжкомісце" у садибах - в межах 50-100 гривень за на одну добу. Залежить від умов. Так, неподалік пляжу кімната з душем, кухнею, та ще й можливістю взяти у господаря човен, аби поплавати, обійдеться у 60 гривень за людину.

Крім того, ціна залежить від стану інфраструктури: кімнати з новішим чи дорожчим ремонтом та наповненням будуть дорожче коштувати. Однак вище 100 гривень ціна, як правило, не піднімається.

Є варіанти, коли господар пропонує харчування. Тут багато залежить від домовленостей, в тому числі й того, скільки разів на день харчуватися, що їсти тощо. Зазвичай триразове харчування коштує 80-100 гривень на одну особу. А буває, що й запропонують бонус - безкоштовно вранці літр молока.


Бази, санаторії

Трохи дорожчим, але більш комфортним є відпочинок на різноманітних базах та санаторіях. Більшість баз належать підприємствам, заводам чи установам. Там відпочивають працівники цих закладів, інші люди можуть потрапити лише за наявності вільних місць.

Однією із відомих баз відпочинку є пансіонат «Шацькі озера». У пансіонаті можна поселитися за 50 гривень з людини - в літньому будинку, за 70 – у копусі, в якому зручності в номері без телевізора і холодильника, за 120 – з телевізором і холодильником.

150 гривень з людини коштує покращений номер. 200 гривень за людину – це люкс.

Харчування оплачується окремо. Триразове за день вартує у пансіонаті 100 гривень.



Котеджі

Є на Світязі пропозиції ще дорожчого відпочинку. Вздовж берега знаходяться кілька десятків котеджів, які можна або зняти увесь, або винайняти окремі в ньому кімнати. У них - повний фарш: більярд, басейни, тренажерні зали, спортивні майданчики.

Двомісний номер в котеджі з басейном обійдеться у 600 гривень за добу. Інколи в таких номер дозволяють поселити третього. Дітям до 7 років - безкоштовно.

Загалом ціни в котеджах такі: 400-600 за двомісний номер, 800-900 - за чотиримісний. Тут всі зручності: санвузол, кухня, може бути більярд, басейн, тренажери, теніс.

Можна доплатити половину вартості за третього/п'ятого. Окремо котедж можна зняти за 1500 гривень на добу. Стільки буде коштувати "окупувати" котедж з чотирма двомісними кімнатами.

Харчування - за окрему плату. Триразове коштує близько 100 гривень в день на одну людину.

Розваги

"Бувалі" відпочивальники стверджують, що якщо ще кілька років тому на Світязі можна було тільки купатися, засмагати і "бухати", то зараз - з’являється все більше можливостей більш змістовно проводити відпочинок.

До прикладу, є можливість взяти участь в екскурсіях - як територією національного природного заповідника, так і далі по Волині, а то й за кордон.

Пропонують, наприклад, автобусні екскурсії в Брест на 1 день ціною 350 гривень за людину. Повертаються такі екскурсанти на озеро того ж дня ("десь під ніч") - усе залежить від часу стоянки на кордоні.

Дешевшим є екскурсійний тур по архітектурних пам’ятках Волині. Якщо набирається група (в автобусі немає вільних місць), то поїздка Луцьк-Колодяжне, або Володимир-Зимне обійдеться приблизно 200 гривень.

Для тих, хто любить більш спортивний відпочинок, запропонують пішохідні або велосипедні екскурсії. Вони дешевші і займають менше часу.

На туристичних байдарках інструктори проведуть охочих озерами природного заповідника.

Для велолюбителів є велопрогулянки. Тут також є вибір. Можна просто взяти велосипед на прокат за 20 гривень на годину. Або з інструктором проїхатися лісовими доріжками до різних озер.

Для більш лінивих є послуги на самому березі. Проста оренда катамарана чи човна за годину коштуватиме зазвичай 20 гривень. Спуск із надуваних гірок – 5 гривень. Можна також орендувати вітрило або покататися всередині надувних куль за 15 гривень за 10 хвилин.

Підготував Олексанр КОТИС (ВолиньPost)

Найближчим часом читайте на ВолиньPost про те, чи реально організувати відпочинок на Шацьких озерах, викристовуючи інформацію інтернет-ресурсів

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 52
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як же все недолуго виглядає. Місця, в які не хочеться попасти, тим більше на відпочинок. Це все як ілюстрації з якогось "перестроєчного" періоду в совєцькій глибинці.
Відповісти
А ти там був??? Ше один продвінутий попався.
Відповісти
перш ніж коментувати фото
треба побувати там
Відповісти
Вони там зовсім подуріли -ціни як на морі а за останні роки хоч би вложували в розвиток інфраструктури
(вибачаюсь-качелі покрашені) а то як було все убоге так і осталось і ті надувні кулі виглядають дивно-якщо людина захоче проригатись то піде в ліс а не в кулю
Відповісти
ти тормоз ригай в дома
Відповісти
Ціни на Світязі дійсно такі що можна спокійно поїхати за ті гроші в Болгарію !!
Відповісти
Ми так і робили ))) Світязь це відстійна яма, де селюгани виманюють грошики. Туди потрібно гарних бізнесменів залучати, а не цих придурків які тут вихваляють. Хвалити мало, потрібно дбати про туриста.
Відповісти
це мальвничий куточок волинського краю, в який хочеться приїздити завжди, з приводу інфраструктури моглоб бути і краще але маємо те,що маямо.
Відповісти
ні, не приємно... те, що маємо, можна було би покращувати, а не дерти втридорога... от воно, українську туристичне призначення - занепадати, бо ми вміємо тільки наживатися з того, що вже є... Туреччина чи Єгипет, чи будь-яка інша країна в цьому плані значно краще, а ціни й сервіс - небо і земля з нашими!!! Треба задуматись... ті, хто бачив краще, сюди не їхатимуть...
Відповісти
Комари,преважно хмарна погода за останні роки,ціни просто завишені це так легенько сказано.На морі 50гр з людини .100 гр. середня ціна. За 300 гр.з людини можна в одесі на березі моря знайти номер. Так що не скажу Вам за всіх а лише за себе,неварта шкіра до виправи такий відпочинок.Нехай спочатку навчатся надавати послуги що-до відпочинку а потім вже такі ціни ставят.Незавадилоб і відношення поміняти до людей які тобі платят за відпочинок.А то враження складаєтся що туди люди гроші мішками повинні везти лише за то що їхній будинок стоїть у Шацку.
Відповісти
Те що там комарі та хмарна погода та подмайте на морі можна рибалити ні а в шацьку можна .Так я згоден що там чогось не хватає . Повірте на морі не ліпше. Меніх 11 років я був у 12 країнах і 14 міста та ліпших за шацьк.
Відповісти
Правда ціни високі і не відповідають умовам,так як і все в нашій країні!!!
Відповісти
на світязі класно.
Відповісти
http://vk.com/club1760843 літній будинок в пансіонаті Шацькі озера
Відповісти
Хочемо приїхати вперше і боюсь розчаруватись, але , з іншошо боку, у нас в країні єдине кредо-гроші брати великі, а сервіс надавати поганий(читай ніякий)((То куди діватись? За кордон не всі і не кожного року можуть їхати відпочивати...
Відповісти
запрошуємо, не розчаруєтеся
Відповісти
Ребята, я приехал с Белоруссии, меня не впечатлило, больше скажу это был ШОК,там такой срач, жилье без условий комфорта, а если есть условия , то очень дорого, к озеру далеко(ну смотря где конечно), вообщем полная лажа.
Відповісти
Чесно кажучи , я був шокований, с. Світязь не виправдало моїх очікувань , це просто жах якийсь. Житло- це сараї, садиби, будиночки переобладнані як бутто на проживання, але те ,що Ви зробили гарний фасад з вулиці, це ще ні про що не говорить , в середині просто відстій, це не умови для проживання, ми ж не скот якийсь, а про ціни я взагалі мовчу, за ті умови ,що ви нам пропонуєте , це дуже дорого , я розумію якби була чудова інфраструктура , все чисто, охайно , то так можна ставити таку ціну, а так село селом, причому щей забите село.
Я ОЧІКУВАВ НА ЛІПШЕ !!!
Відповісти
Треба їхати трохи далі на турбази чи Іллічівку. Там проживання прямо на березі озера, в лісі, трохи далі від траси.А найкраще в наметових містечках. Ми можемо дозволити собі Єгипет, але намети з дітьми біля берега озера- це просто клас. Постійно на свіжому повітрі, діти весь час в русі, про телевізор навіть не згадують. Ми повернулися вчора з Незабутки. Дуже задоволені, вода супер, комарів практично немає.
Відповісти
Доброго дня! Плануємо поїхати в наметове містечко з трьома дітками але є сумніви... Якщо можна напишіть детальніше про Незабудку. Буду дуже вдячний.
Відповісти
якщо ви не з волинської області і вирішили приїхати на відпочинок на світязь.то мабуть дійсно не варто.ми місцеві і нам з дитинства своє здається найкращим а правдиво кажучи ,крім самого чистійшого озера більш тут ніякої європи немає.умови жахливі,(селянські).не очікуйте чогось надзвичайного.але якщо ви непревередливі то ласкаво просимо!!! світязь чудовий!!!
Відповісти
хочу, дуже хочу на Світязь!!!
Відповісти
відпочивав на Світязі, сервіс просто жах. Жили в будинку зі зрубу, наче все добре все нове, а хазяїни жахливі, забороняли користуватись кухнею, хоча самі ж пропонували, казали що кухня для всіх. Їдальні - це помийна яма в прямому значенні. Інфраструктура деградує, якщо їхати то лише з наметом, або на власному авто туди й назад.
Відповісти
Наступного разу ражду цей варіант в Пульмо на Світязі http://svityaz.wix.com/shazk
Відповісти
відпочиваємо із сімєю у наметовому містечку с.пульмо,дуже задоволенні,краще ніж відсирілі конури по 70грн.
Відповісти
Як той "заєць" може щось коментувати, коли в самих в пансіонаті повний піпец...Туалети біля води ...і не біотуалети...я так розумію все туди й спускають (((...База як при советах, а ціни як в Болгарії.
Відповісти
Я незнаю, де ви жили і як відпочивали, но в Світязі класно. Будучи закордоном і по Україні вже три роки постіль хоча б на 3-4 дні, но всеодно їду... Ціни помірні...
Відповісти
Дійсно, дуже і дуже печально все виглядає. Звичайно люблю озеро Світязь, але НЕ ПОЇДУ поки не буде нормальних умов з адекватними цінами. Треба розвиватися. Волинь зависла на рівні 2000 року. Соромно!!! Підприємці, та заробляйте нарешті гроші , сам Бог велів.
Відповісти
прочитав коментарі напевно не поїду,,,,,
Відповісти
Теж мабуть не поїду... Ще й далеко так.
Відповісти
Мабуть не поїду!!!
Відповісти
Прочитав коментарі,незнаю тепер чи їхати
Відповісти
Після коментарі не поїду
Відповісти
головне добре підібрати житло,
на світязі класно)))
Відповісти
Розкажіть, де там знайти найкращий відпочинок
Відповісти
На світязі круто особіно горка батути і Катання на лебеді
Відповісти
Куди краще іхати

Відповісти
Напевно вже непоїдемо після коментарів перехотілося там відпочивати
Відповісти
В незабудці класно 3роки підряд туди їдем цей буде четвертий)))
Відповісти
Спасибі за коментарі перехотілось їхати
Відповісти
може бути
Відповісти
класно
Відповісти
де краще відпочити в Світязі
Відповісти
Так ціни на Світязі не відповідають вимогам, але водичка не зрівняється не з яким морем , особливо для малечі.
Відповісти
Мені подобається. Поїду ще!
Відповісти
Класно поїду ще
Відповісти
На світязі класно. Приідьте до нас. Умови хороші. Ставлення чудове.
Відповісти
Хочемо іхати на Світязь підскажіть куда конкретно і до кого???
Відповісти
Це просто капець якийсь!В цьому році відпочивали і купаючись у воді метер від мене я побачив людський кавалок гівна - після цього випадку перехтілося і купатися і відпочивати там!
Відповісти
Літній сезон 2017 вже розпочато! Бронюйте кращі місця заздалегідь. Сімейний відпочинок на Світязі від 350 за добу. Читайте відгуки на нашому сайті ozero-svityaz.com
Відповісти
Ми відкриваємо свій перший відпочинковий сезон у 2018 році.
Хочемо всім нашим гостям продемонструвати та здивувати вас новим рівнем проживання, під час відпочинку на озері Світязі.

Відповісти