Вступна кампанія у волинських вузах почалася з технічних проблем

Вступна кампанія у волинських вузах  почалася з технічних проблем
У перший же день вступної кампанії волинські вищі навчальні заклади зіткнулись із технічними проблеми.

Про це повідомляють представники Громадянської мережі ОПОРА.

Обидва навчальні заклади приєднані до Єдиної державної бази з питань освіти, але через проблеми із функціонуванням цього сайту не всі відомості про абітурієнтів були введені в цю базу даних.

Загалом, як повідомляють представники ОПОРИ, працівники приймальних комісій багатьох українських вузів скаржаться на незадовільний стан роботи Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Ця автоматизована система, зокрема, збирає інформацію про абітурієнтів, які вступають до вищих навчальних закладів.

За словами адміністратора однієї з приймальних комісії, сервер, на якому розміщується Єдина державна електронна база з питань освіти, не відповідає на жоден надісланий запит.

Хоча Міністерство наказує кожну подачу заяви в паперовій формі від абітурієнта заносити до бази безпосередньо під час прийняття заяви. Наразі виконати цю норму навчальні заклади не в змозі.

У Дніпропетровську, Харкові та Вінниці працівники приймальної комісії скаржаться на невідповідність балів у сертифікатах ЗНО, які подають абітурієнти, та тих, які ідентифікує Єдина база.

Щодо інших технічних несправностей, то на телефон гарячої лінії Громадянської мережі ОПОРА від абітурієнтів та їхніх батьків надходить багато скарг на функціонування електронної форми подачі документів. Так, за словами вступників, труднощі виникають ще на етапі реєстрації для заповнення заявки на вступ, а також при введенні особистих даних до анкети.

Хоча, як зазначають в ОПОРІ, приймальні комісії ВНУ і ЛНТУ повністю готові до прийому абітурієнтів.

У ВНУ прийом документів здійснюють працівники приймальної комісії на 2-му поверсі головного корпусу університету. Хоча тут, кажуть в ОПОРІ, в понеділок, 2 липня, не було ще вивішено інформації про вартість навчання за кошти фізичних осіб.

У ЛНТУ теж проведено усі необхідні роботи з підготовки до вступної кампанії.

У Волинському представництві ОПОРИ кажуть, що в перший день вступної кампанії великий наплив абітурієнтів був лише зранку. Натомість вже після обіду черг біля кабінетів приймальних комісій не було. Наразі робота приймальних комісій проходить належним чином з дотриманням умов прийому.

Нагадаємо, що 2 липня в Україні стартувала вступна кампанія.

Згідно з Умовами прийому абітурієнт може подати заяву в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями (спеціальності) у кожному з них.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вступна кампанія у волинських вузах почалася з технічних проблем
03 липень, 2012, 13:33