Директор луцького училища два роки видурював гроші в учнів

Директор луцького училища два роки видурював гроші в учнів
Директора одного з луцьких професійних училищ звинувачують в незаконному вимаганні грошей із учнів: освітянин зібрав близько 50 тисяч гривень.

Про це повідомляють в прокуратурі Волинської області.

Прокуратура міста Луцька направила до суду кримінальну справу про обвинувачення директора одного із професійних училищ обласного центру Волині у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.183 Кримінального кодексу України (порушення права на отримання освіти).

У ході досудового слідства встановлено, що освітянин упродовж 2009-2011 років незаконно вимагав з учнів та їхніх батьків оплачувати навчання, перераховуючи кошти на рахунок благодійного фонду при училищі.

Платним у цьому державному навчальному закладі, всупереч чинному законодавству, було і проходження виробничої практики на підприємствах.

У результаті протиправних дій директора у період із серпня 2009 року по грудень 2011 на рахунки благодійного фонду училища надійшло 47500 гривень.

За проходження ж виробничої практики студенти із травня 2010 року по травень 2012 року сплатили майже 21 тисячу гривень.

Тепер директор училища постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Директор луцького училища два роки видурював гроші в учнів
03 липень, 2012, 14:23