У Луцьку презентували нову поліцію. ФОТО

У Луцьку презентували нову поліцію. ФОТО
У Луцьку з листопада працюватиме 20 нових постійних патрулів, які складатимуться із 160 патрульних.

Про це у віторок, 28 липня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час презентації нової поліції у Луцьку.

Він зазначив, що з наступного тижня оголошується конкурс на набір у нову поліцію, який триватиме до кінця серпня.

Аваков наголосив, що вони запрошують усіх молодих, енергійних, патріотичних людей взяти участь у конкурсному відборі у нову патрульну поліцію.

Крім того міністр заявив, що разом із новими поліцейськими будуть реформовані й інші міліцейські підрозділи. Зокрема, будуть нові дільничі.

Також Аваков мовив, що запровадження нової поліції дасть змогу знищити стару, корумповану міліцію. Він закликав жителів міста довіритись працівникам нової патрульної поліції, адже підтримка громадськості - це запорука їх успіху.

Планується, що луцькі поліцейські зможуть переймати досвід у київських колег - розглядається варіант обміну досвідом і співпраця також із польськими колегами.

"У Луцьку містяни повинні побачити, що правоохоронна система змінилася. Поліція - це уособлення культури, ввічливості у спілкуванні та надання допомоги громадянам. Щодня і щоночі нова патрульна поліція чергуватиме вулицями Луцька для забезпечення порядку у місті. Я сподіваюся, що вже наступного разу, у листопаді, ми приїдемо до Луцька і побачимо на його вулицях працівників патрульної служби" - зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Міністр МВС України Арсен Аваков зауважив, що разом із запровадженням у Луцьку нової патрульної служби змін зазнають також інші сфери правоохоронної системи.

"У нас буде новий спецназ - КОРД, будуть нові райвідділи поліції, буде абсолютно новий кримінальний блок правоохоронної системи і в цілому українці побачать зовсім іншу якість української поліції. Але жодна реформа не втілиться у життя без підтримки жителів Волинської області", - мовив Аваков.

Окрім того очільник київської поліції, лучанин Олександр Фацевич розповів, йому дуже приємно, що реформа правоохоронної системи відбудеться і в його рідному Луцьку. Він зауважив, що процес реформування міліції доволі складний. Він пообіцяв, що його підлеглі радо допомагатимуть луцьким поліцейським та ділитимуться із ними досвідом роботи.

"Досвід київських патрульних, яким зараз нелегко працюється в столиці буде цінним для луцьких поліцейських. Ми доказали всій країні, що нова служба і нова реформа у ситемі МВС можлива. Нова поліція дає змогу простим громадянам проявити свій патріотизм та бажання змінювати цю країну. Інтерес до нової патрульної служби високий серед молодих людей", - мовив Фацевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
презентували кажете нових патрульний, а фотки влади вліпили... ну ви і вчудили.....
Відповісти
Яка нах поліція,де закон.Але гавакок гавкає.
Відповісти
який закон) - закон прийнятий вже давно, просто ще не набув чинності
Відповісти
ЯКЩО ЗАКОН НЕНАБУВ ЗАКОННОЇ СИЛИ ТО НА СЬОГОДНІШНІЙ ДЕНЬ І ДО ДНЯ НАБУТТЯ ЗАКОНУ ЗАКОННОЇ СИЛИ, ПОЛІЦІЯ ЯВЛЯЄТЬСЯ НЕЗАКОННИМ ОЗБРОЄНИМ БАНДФОРМУВАННЯМ - НЕ ВІРИТЕ ЗАПИТАЙТЕ У ЮРИСТІВ. І МАЄ ЧОГО ВИКОНУВАТИ ВИМОГИ ТАКОЇ ПОЛІЦІЇ ДО НАБУТТЯ ЗАКОНОМ ЗАКОННОЇ СИЛИ.
Відповісти
Який умнік, мозок не жме?
Відповісти
а що зі старими буде?не забагато працівників мвс ?
Відповісти
ліквідують
Відповісти
старих - назад не набрали
Відповісти
А де можна заявку заповнити?
Відповісти
всі вперед!!!
Відповісти
Оголосіть конкурси педагогів. лікарів і т.д.
"Досвідчені спеціалісти" із старої системи ведуть Україну у корупцію і минуле.
Радянські директори повинні звільнити дорогу прогресивним
менеджерам-практикам з досвідом роботи не тільки в Україні , але й за кордоном. Можна брати й іноземних спеціалістів.
Відповісти
Оголосіть конкурси педагогів. лікарів і т.д.
"Досвідчені спеціалісти" із старої системи ведуть Україну у корупцію і минуле.
Радянські директори повинні звільнити дорогу прогресивним
менеджерам-практикам з досвідом роботи не тільки в Україні , але й за кордоном. Можна брати й іноземних спеціалістів.
Відповісти
Милиция Полиция, от перестановки слагаемых сумма не меняется.
А по сути : я представляю как сегодня в старом городе чисто было.
Відповісти
Мусар є мусар
Відповісти
А мені не нравиться та поліція ні звісно я за нові кадри але саме слово таке негарне можна подумати шо ми у штатах а не Україні ні не варто було таке чудити з нашою міліціёю!
Відповісти
Як любе казати один наш український депутат з вилами вже як правду так правду казати так вот моя правда давайте депутатів синаторами зробимо а шо як робити тюнінг то у всьому.(моя думка)
Відповісти
Вся ця реформа до одного місця просто все це Галіма показуха
Відповісти
Народ треба не людей міняти в поліції а саму систему
Відповісти
Так поліція і є новою системою, але її неможна ввести одразу й повністю, тому робиться все поступово, щоб всі звикли. А взагалі, нова поліція це одна з найкращих реформ, що робить теперішня влада
Відповісти
Правда? Коли у хлопців на передовій немає нормальної форми,елементарних "підсрачників",вибачте, а ці набирають по оголошенню різних клоунів, які не знають чим злочин відрізняється від правопорушення(в нас країна без випускників - правників!)і миють гроші бо ж треба вдіти(літня форма мала б бути світла,думаю за рік нашиють нової,ми ж маючі), взути. Потім треба змінити назву на печатках в документах, теж не за "дякую",забезпечити новими авто, які вони б'ють як крашанки(в Києві).Ну і зарплата, звісно.
А під пулі все одно хай менти за 2-3тис.зарплати лізуть, поліцейські мають їх викликати!
Знаєте не той час,треба б не назви міняти а функції. Не префектів вводити(вже скоро!), а встановити чіткі права і обов'язки головами адміністрацій.
Відповісти
Злочин, по своїй суті і є правопорушенням, тільки з більшим ступенем суспільної небезпеки. Я думаю варто уточнювати, наприклад, злочин і проступок і тд.
Відповісти
Змилуйтеь,не набирайте полiшукiв в полiцiю- буде бiда!!!
Відповісти