Аптекам заборонили мати назву

Аптекам заборонили мати назву
Аптечні мережі, згідно з новими ліцензійними умовами, що набули чинності, на вивісках тепер можуть містити лише напис «Аптека».

Про це інформує Сегодня з посиланням на «Коммерсант-Украина».

В Україні набули чинності нові «Ліцензійні умови ведення госпдіяльності з виробництва та торгівлі лікарськими засобами», повідомили у Держінспекції з контролю якості лікарських препаратів.

Згідно з ними, з 1 липня на аптечних вивісках не може використовуватися інша інформація, окрім позначення виду діяльності: «Аптека», «Аптечний склад», «Аптечний пункт» або «Аптечний кіоск».

Дані про суб'єкта госпдіяльності дозволено розміщати лише на невеликій інформаційній табличці біля входу разом з режимом роботи точки продажу.

Такі умови держінспекція розробила після численних скарг споживачів на вивіски, що вводять їх в оману, повідомили в прес-службі відомства.

«Громадяни скаржилися, зокрема, на «Аптеку низьких цін» і «Соціальну аптеку». Ми визнали назви цих аптек некоректними, і профільні асоціації з нами погодились», – уточнила прес-секретар держінспекції Олена Ліцоєва.

Проте в результаті аптечні мережі втрачають самоідентифікацію, зазначають учасники ринку.

«Ми вкладали значні маркетингові кошти у власний бренд. Якщо мережа позбавлять її ідентифікації, вона не може проводити акції, впроваджувати дисконтні програми», - каже директор консалтингової компанії «Агентство медичного маркетингу» Юрій Чертков.

За оцінками гендиректора мережі TAS Валерія Гудзенка, компанія щорічно вкладає у просування близько 2 мільйони гривень: «Якщо ми змінимо вивіски, значить, всі ці гроші витрачалися даремно».

Міністерство охорони здоров'я вже готує поправки, згідно з якими міняти вивіски потрібно тільки тим аптекам, назви яких можуть ввести споживача в оману щодо ціни продукції або інших переваг.

«Більшості мереж не доведеться міняти вивіски. Справа в тому, що після виявлення порушення аптеці дається місяць на його усунення. За цей час поправки повинні бути прийняті», – пояснила Ліцоєва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аптека
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Аптекам заборонили мати назву
04 липень, 2012, 09:27