У Локачах назріває екологічна проблема. ФОТО

У Локачах назріває екологічна проблема. ФОТО
У Локачах вже десятки років не працює система очищення каналізаційних відходів.

Про це повідомляють Відомості.

Без очищення каналізаційні відходи потрапляють у річку Лугу, оскільки очисні споруди розібрали, а територію віддали під бізнес-використання.

Як повідомляється, із трьох відстійників, які очищали каналізаційні відходи ресторану «Ластівка», частково вулиць Першотравневої, Набережної, перш ніж вони потраплять до хлораторної, а тоді вже через «коридор» до річки, не лишилося нічого.

Раніше ця каналізаційно-очисна система перебувала на балансі райспоживспілки, але згодом він став нічийним. Як розповідають місцеві жителі, доходило до того, що нечистоти розпливалися по всьому березі, аж до дороги.

У 2008 році територію, де були очисні споруди, передали у приватну власність бізнесмену, який займається вирощуванням курчат.

За результатами лабораторних досліджень місцевих бактеріологів, кількість бактерій у воді перевищує норму й купання у річці категорично заборонене, про що Локачинське районне лабораторне відділення Горохівського міжміськрайонного відділу лабораторних досліджень повідомило в місцевій пресі.

У населеному пункті є ще центральні очисні споруди, які обслуговують майже все селище, але каналізаційні відходи як слід не очищаються.

Леонід Кирил, директор житлово-комунального господарства, на балансі якого перебувають споруди, заявив, що з такими недоробками, з якими була проведена реконструкція споруди у 2007 році, він не збирався приймати об’єкт.

За словами селищного голови Богдана Іуса, цю проблему повинне вирішити управління капітального будівництва, оскільки воно є замовником і мусить довести справу до кінця.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.