На Волині кожен четвертий покараний за корупцію – правоохоронець

На Волині кожен четвертий покараний за корупцію  – правоохоронець
29 липня у прокуратурі Волині відбулася нарада, на якій підведено підсумки роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2015 року.

Розпочинаючи засідання, прокурор області Дмитро Чепіжак зазначив, що рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення значно нижчий, ніж по державі. Знизилося число злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі на чверть – умисних вбивств, майже наполовину – умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, повідмляє прес-служба прокуратури області.

Посилено протидію корупційним проявам. Кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів зросла вдвічі (112 проти 56 у 2014 році). За результатами їх розслідування до суду скеровано у півтора рази більше кримінальних проваджень (37 проти 21 у минулому році), кожне третє з них - про отримання неправомірної вигоди.
До відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень притягнуто вдвічі більше осіб (48 проти 22 у минулому році), кожен четвертий із них – правоохоронець.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів та протиправному видобутку бурштину.

Знешкоджено чотири злочинних групи, серед них одна – з ознаками корупції у бюджетній сфері.

Здійснення прокурорами процесуального керівництва загалом сприяло забезпеченню якісного досудового розслідування кримінальних правопорушень, відтак в області забезпечено розкриття більше половини з них.

Суми позовних вимог прокурорів сягнули 34 мільйони гривень, у тому числі з питань представництва інтересів держави – 33 мільйони гривень. Судами їх задоволено на 3,7 мільйони гривень. Забезпечено стягнення більше 8 мільйонів, з них 1,8 мільйони гривень – до бюджету.

Водночас, постійної уваги та узгодженості дій правоохоронних органів потребують питання протидії злочинам загальнокримінальної спрямованості, у першу чергу заходами профілактичного впливу, особливо стосовно осіб, які вже вчиняли кримінальні правопорушення.
Задля забезпечення громадського порядку особливу увагу необхідно надати запобіганню неправомірному поводженню громадян зі зброєю, вилученню її з обігу.

Додаткової уваги вимагають проблеми незаконного видобутку корисних копалин, насамперед бурштину і піску, відшкодування спричинених навколишньому середовищу такими діями збитків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корупція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за брєд?хто покараний?покажіть!!!чи е серед них чиновники,прокурори,судді,викладачі???брехня!!!!!!!!!!
Відповісти
Борони, Боже, від таких "правоохоронців"...
Відповісти
Останні новини
На Волині кожен четвертий покараний за корупцію – правоохоронець
30 липень, 2015, 09:29