Сполучені Штати підтримують ініціативу з відведення зброї калібром менше 100 мм

Сполучені Штати підтримують ініціативу з відведення зброї калібром менше 100 мм
Сполучені Штати Америки підтримують заклик Президента України Петро Порошенка до відведення усієї важкої зброї від лінії зіткнення.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, – повідомляє Укрінформ.

«Ми вітаємо заклик Президента Порошенка до укладення договору щодо відведення на сході України важкого озброєння калібром менше 100-мм та закликаємо усі сторони негайно втілити ці домовленості», – сказав Тонер.

Він додав, що США підтримують і нещодавні кроки України із забезпечення обороноздатності Маріуполя та стабілізації ситуації у Широкиному.

«Ми відзначаємо зусилля України щодо імплементації Мінських домовленостей та закликаємо Росію і підтримуваних нею сепаратистів зупинити агресію і виконати взяті на себе у Мінську зобов’язання, зокрема припинити вогонь, забезпечити повний доступ спостерігачам СММ ОБСЄ, вивести іноземні збройні формування, відновити контроль України за кордоном та звільнити усіх заручників», – зазначив заступник речника Держдепу.

Водночас він відзначив, що нова пропозиція Порошенка передбачає відведення ще більшої кількості зброї, ніж обумовлено чинними Мінськими домовленостями, хоча підтримувані Росією сепаратисти не дотримуються навіть взятих на себе раніше зобов’язань.

«У домовленостях йдеться про зброю калібром понад 100 мм, але сепаратисти та Росія не відвели навіть її», – наголосив Тонер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І бажано її за океан відвести, до берегів США!!!
Відповісти
для цього є межконтиненталкі
"обязательно жахнем! ... но потом"
))
"«У домовленостях йдеться про зброю калібром понад 100 мм, але сепаратисти та Росія не відвели навіть її», – наголосив Тонер"
сепары отвели до 100мм несколько дней назад!
Відповісти