У Луцьку режисер «Поводиря» розповів, як творився фільм. ФОТО

У Луцьку режисер «Поводиря» розповів, як творився фільм. ФОТО
На фестиваль «Бандерштат» приїхав режисер фільму «Поводир» Олесь Санін.

На гутірковій сцені фестивалю «Бандерштат» 2 серпня режисер відомого українського фільму «Поводир» Олесь Санін розповів історію про те, як виникла ідея зняти картину про кобзарів.

Він розповів, що фільм знімали шість років – з 2007 по 2013 рік, а ідея фільму виникла в Олеся Саніна ще раніше - в 2004 році.

«Я приїхав до американського актора українського походження Джека Пеленса на ранчо, де він попросив мене розповісти йому щось. Я говорив про все, навіть розказав йому історію про кобзарів, тоді він сказав мені – це ти маєш зняти. Ця історія розкаже світові про українську душу»,- мовив Олесь Санін.

Перший сценарій до фільму був написаний разом з українською письменницею Ірен Роздобудько. Режисер розповів, що в часи президентства Януковича його часто викликали в Міністерство культури, де тодішній міністр Дмитро Табачник казав йому, що він не зовсім вчасно знімає такого роду фільми.

«Я поставив умову - якщо не хочете щоб я знімав кіно, то забороніть і я виїду за кордон й скажу, що я дисидент. Абсолютно злочинним є не знімати кіно для власного народу», - сказав режисер.

Коли знімався фільм, Олесь Санін забороняв знімальній групі та акторам фотографуватись та публікувати світлини в соціальних мережах, адже, за його словами, він тоді розумів, що будь-який пост міг зупинити фінансування і фільм не зняли б.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.