Дружина загиблого Героя Миколи Королька вимагає спростування недостовірної інформації

Дружина загиблого Героя Миколи Королька вимагає спростування недостовірної інформації
29 липня 2015 року на сайті «Вісті Каменя», було поширено інформацію «Нарешті сім’я загиблого Героя АТО Миколи Королька отримає державну допомогу». Ця стаття була взята із офіційного сайту Камінь-Каширської РДА: http://www.kamadm.gov.ua/press-tsentr/item/2704-sim-ia-zahybloho-heroia-ato-mykoly-korolko-otrymaie-derzhavnu-dopomohu

Точно така сама стаття була опублікована 25 липня 2015 року на офіційному сайті Волинської ОДА: http://voladm.gov.ua/simya-zagiblogo-geroya-ato-mikoli-korolko-otrimaye-derzhavnu-dopomogu/.

Ще одна стаття з такою ж інформацією була опублікована 1 серпня 2015 року на шпальтах Камінь-Каширської районної газети «Полісся» за підписом Марії Горобини.

До редакції «Вістей Каменя» звернулась Валентина Королько та повідомила, що інформація, опублікована на офіційних сайтах Камінь-Каширської РДА та Волинської ОДА, не відповідає дійсності.

Валентина Королько переконана, що обласні чиновники явно перебільшили свої заслуги щодо юридичної допомоги при отриманні разової допомоги по факту його загибелі в зоні АТО. Слід додати, що судовий процес ще не завершився і Міністерство Оборони України має намір подавати апеляцію.

Крім цього, Валентина Королько надала аргументи ,відповідно до яких вона вимагає спростування вищезгаданої інформації на усіх офіційних сайтах та інших ЗМІ.

1. Щодо отримання найближчими днями гарантованої державою грошової компенсації у розмірі 609 тис. грн., - то це не відбудеться «найближчими днями», як йдеться у статті на офіційних сайтах влади. Це тривалий процес, якій залежить від багатьох чинників.

2. Якщо Міністерство Оборони України подасть апеляцію на рішення Камінь-Каширського суду, потрібно буде ще раз готувати та подавати позов до суду.

3. «Представники влади та військового комісаріату одразу ж повідомили Валентині Королько про можливість отримати державну допомогу. Розповіли, які документи потрібно подати й куди саме звертатися. За кілька днів родина Камінь-Каширського Героя-добровольця отримає належне.» - усі необхідні документи на одноразову допомогу були зібрані і передані ще в жовтні минулого 2014 року і подані до обласного військового комісаріату Міністерства Оборони України. Звідти вони були повернуті.. на доопрацювання!

Про "ознайомлення з переліком" та «куди саме звертатися» - занадто перебільшено написано.

4. «Перебуваючи з робочим візитом у Камінь-Каширському районі, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрічався із дружиною загиблого Валентиною. Як і завше, відвідуючи родини загиблих Героїв, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області цікавився, чим може допомогти. Вислухавши жінку, Володимир Петрович пообіцяв особисто розібратися в усіх аспектах справи…Щойно залишивши оселю Героя..» - ці слова із статей на владних сайтах не відповідають дійсності абсолютно.

«Для чого взагалі така поспішність появи цієї публікації - звіту? Чому офіційні інтернет-сайти влади - Волинської облдержадміністрації , Камінь-Каширської райдержадміністрації та їх комунальні друковані видання не перевіряють дану інформацію? І таке вже не вперше… Я вимагаю негайного спростування даної інформації в усіх засобах масової інформації, де її було поширено чи опубліковано», - обурюється Валентина Королько.

Насамкінець Валентина Королько висловлює щиру вдячність усім небайдужим людям за допомогу і сприяння :

«Принагідно хочу висловити подяку усім, хто нам допомагає. За цей період часу я познайомилася з надзвичайними людьми, які дуже багато зробили для нашої сім’ї – це побратими чоловіка, волонтери, нові люди у керівництві країни, які приїхали з-за кордону, діаспора з Канади та просто небайдужі люди. Вони доклали багато зусиль та часу для вирішення наших проблем, особливо - Олександр Боровик , Ілля Кенігштейн, Валерія Лутковська, Юрій Матвійко, Кирило Сергеєв. Без їхньої інформаційної та правової допомоги я б не обійшлась. Завдяки ним і відбулися останні зрушення в бюрократичній тяганині. Велика подяка Вадиму Веремчуку - заступнику голови Луцької районної ради. Особливо щиру подяку хочу висловити духовенству Камінь-Каширського благочиння. Священики неодноразово бувають у нас вдома, допомагають матеріально, а головне - духовно, а саме постійними молитвами у храмі.»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ця піарщина приурочена до майбутніх виборів для возвеличення добродійника Гунчика
Відповісти
Пропіаритись Гунчик хотів
Відповісти
Нехай ще усі газети це надрукують.
Відповісти
Останні новини
Дружина загиблого Героя Миколи Королька вимагає спростування недостовірної інформації
05 серпень, 2015, 09:33