У Луцьку облаштують сквер: проект реконструкції. ФОТО

У Луцьку облаштують сквер: проект реконструкції. ФОТО
Оприлюднили проект реконструкції скверу у центрі Луцька.

Про це повідомляє Вісник.

Мова йде про сквер на перетині вулиць Винниченка і Степана Бандери, що поруч з ТРЦ «Буратіно» та навпроти приміщення обласної прокуратури. Ініціативна група «Мистецький трамплін» представила графічну візуалізацію свого проекту. До речі, він отримав назву «БАНДЕРА SQUARE».

За словами ініціаторів, суть проекту полягає у тому, щоб активізувати місцеве населення задля облаштування рекреаційної зони відпочинку, яка б відповідала стандартам європейського міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
НА малюнку дуже красиво. Як би так у житті...
Відповісти
де кіоск буде?
пиво - води
Відповісти
Гарна ідеа.
А вікна житлового будинку замурують?
А жильці вже погодилися на то? А чо` їм на те гледіти.
Відповісти
Ви помиляєтеся. Інвестора немає. У даному випадку ініціатива належить активістам "Мистецького трампліну".Вона полягає у відновленні та благоустрої існуючого, скверу. Зробити там нормальний газон, встановити лавки, урни, та безкоштовний вайфай і т д. Жителі будинку винниченка № 4 ініціативу підтримують.Навіть підписи зібрали. Було б добре, якби власники комерційних закладів підтримали цю ініціативу. Але поки від них немає відповіді. Деталі проекту можна подивитися на сторінці у фейсбук.
Відповісти
Зі сторінки Бандера Square у фейсбук :
Чому ми це робимо?
Сквер знаходиться в центрі міста Луцьк на перетині вулиць Винниченка і Степана Бандери, поряд якого розташовано 2 торгові центри, державні установи, такі як прокуратура, міліція, заклади культури, а також 3 корпуси вищих навчальних закладів. Загальна кількість жителів міста Луцьк понад 200 000, не враховуючи кількість гостей міста. Із усього вищезазначеного можна зробити висновок, що упродовж доби повз сквер проходить в середньому понад 10 000 осіб. Сквер призначений для короткочасного відпочинку пішоходів, для проведення часу, метою якого є відновлення сил та енергії.
Проте, на сьогодні у сквері відсутня рекреаційна зона для відпочинку, яка б відповідала стандартам європейського міста. Немає жодної урни для сміття, лавок для відпочинку пішоходів. Газон за станом неналежного догляду через певний час втратив свою привабливість. У результаті відмирання злакових культур, на їх місцях насіялися такі культури, як кульбаба, перстач гусячий, чистотіл звичайний, кропива дводомна і т.д. Значною проблемою є також випрілі та витоптані плями, просівша місцями земля, а також пагорби, які утворилися в результаті багаторічного змітання бруду та зимових підсипок із тротуарів. Усе це погіршує не лише естетичний вигляд газону, але й картину скверу вцілому.
Відповісти
І чого у Луцьку люблять ставити лавки так, щоб коли сидиш на них, перед очима була дорога з машинами, замість того, щоб ставити їх у середині скверу?
Відповісти
Лавки двосторонні. Можна сидіти як зі сторони дороги так і зі сторони газону.
Відповісти
Діти,мої діти!Затямте істину:язиком молоти-не міхи таскати.Перед тим ,як керувати державою треба вчитись ,вчитись, вчитись.Добийтесь дозволу влади визначтесь із замовником , джерелами фінансування , підрядною організацією , проектантом , сформулюйте тему , заручіться думкою громади, врахуйте думку тих, чиї вікна навпроти і двері позаду ,конкурси-тендери і вперед до перемоги!
Відповісти
Як для рекреаційної зони, то трохи заблизько до дороги. Рух там напружений, і якось не хочеться сидіти, коли за шумом транспорту не чути думок. До того ж пил, вихлопні гази. Ліпше перемістити сквер Бандери до скверу, що навпроти філармонії: там і від дороги далі, і затишніше якось, і облагородити добре було б. Ще доречно б і памятник Бандері перенести від рацсу туди, ближче до однойменної вулиці. (щоб не було як з Лесею Українкою біля театру імені Шевченка.)
Відповісти
є ще сквер у готеля Украiна
Відповісти
Виглядає дуже прикольно. Але навіщо червоні лавки розвернуті в сторону дороги? Як на мене то краще було б їх повернути всередину скверу, так затишніше і не прийдеться дивитись на машини. Сквер же красивий має бути з креативними "інсталяціями", краще споглядати на них.
Відповісти
Згадайте яке затишне і гарне було місце з кам яною терасою в самому центрі і проспект був просторий. Потрібно було трохи впорядкувати і було б прекрасне місце відпочинку під деревами, напевно цього не робили навмисно, щоб збудувати цього монстра, а тепер там залишилося дві стежки хіба це сквер? Спитайте тих хто це зробив і для чого, кому з цього користь?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку облаштують сквер: проект реконструкції. ФОТО
05 серпень, 2015, 17:25