Польща спростила перетин кордону з Україною

Польща спростила перетин кордону з Україною
Жителям прикордонних регіонів дозволяється перебування в прикордонних регіонах Польщі до 90 днів з дня перетину кордону.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента Польщі.

Президент Польщі Броніслав Коморовський підписав закон про ратифікацію протоколу, який змінює Угода про малий прикордонний рух з Україною.

Згідно зі змінами і додатком до Угоди про малий прикордонний рух (МПР) з України, жителям прикордонних регіонів дозволяється перебування в прикордонних регіонах Польщі до 90 днів з дня перетину кордону.

Люди, які планують отримати наступні дозволи перетину кордону, звільняються від сплати консульського збору. Для осіб, які перетинатимуть кордон, скасовується обов'язкове медичне страхування. (Витрати за медичне обслуговування особи, що перетинає кордон, будуть покривати за свій рахунок).

Змінами до Угоди про малий прикордонний рух також передбачено, що розглядом заяв та видачею дозволів на МПР займатимуться виключно консульства, але заяви він громадян буде приймати більшість адміністративних пунктів у прикордонних регіонах України. Зміни до угоди про малий прикордонний рух були підписані в грудні 2014 року у Варшаві. Їх підписали президенти Польщі та України - Броніслав Коморовський та Петро Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.