Цивільні споруди у Ковелі інвентаризовані. ФОТО

Цивільні споруди у Ковелі інвентаризовані. ФОТО
На Волині згадали про споруди цивільної оборони, котрі призначені для укриття і тимчасового захисту людей від небезпечних зовнішніх факторів, - пише ПроКовель.

В управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області відмітили, що в Ковелі добре налагоджена робота щодо впорядкування документацій на об’єкти цивільного захисту населення.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Ковельського міськвиконкому Юрій Дідковський зазначив, що на території міста залізничників розташовано 33 захисні споруди, з яких 25 вже проінвентаризовано і всі вони перебувають на балансі тієї чи іншої організації, підприємства, що вкладають туди власні кошти, щоб на належному рівні утримувати стратегічні об'єкти.

Серед найкраще доглянутих захисних споруд у відділі назвали ті, що перебувають на балансі підрозділів Львівської залізниці (їх 9), підприємства «Ковельмолоко», МТМО, РЖКП 1 і 2. Щоправда, і цим і решти спорудам вже давно виповнилося за п'ятдесят.

Юрій Дідковський повідомив, що об'єкти цивільного захисту частково укомплектовані належними засобами для тимчасового там перебування людей, але в жодному з них немає телефонного зв'язку. У десятка підприємств діє система оповіщення населення про небезпеку, в робочому стані гучномовці. Однак і ця система дещо застаріла. Приміром, інформація, яка лине після сирени, звучить російською.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.