У Міносвіти підбили підсумки вступної кампанії-2015

У Міносвіти підбили підсумки вступної кампанії-2015
В Україні підбивають підсумки вступної кампанії 2015 року.

Всі виші оприлюднили списки рекомендованих на зарахування абітурієнтів, повідомляє ТСН.

У рейтингу найпопулярніших закладів першість за львівським університетом імені Франка і тамтешньою політехнікою. Київський університет Шевченка вперше поступився своїми позиціями – він на третьому місці. Далі йдуть КПІ та Національний авіаційний університет. Усього заяв на вступ було подано 1,14 мільйона. А кількість бюджетних місць скоротили, що пов'язують із зменшенням випускників 11-х класів. Проблем додалося у зв'язку із призупиненням роботи українського центру оцінювання якості освіти.

Наприкінці липня Генпрокуратура вилучила сервери із базою даних ЗНО. Частина абітурієнтів, які оскаржували свої результати, не могла внести нову інформацію до бази даних.

«Це додало певний шмат роботи і для працівників мінстерства освіти, і для приймальної комісії. І створили деяку напружену атмосферу серед цих абітурієнтів. Я не скажу, що їх було багато, але сотня-дві дітей, у котрих виникли проблеми із вступом через вилучення серверів із базою даних українського центру якості освіти – вони були. І тут вирішувалися питання в індивідуальному порядку», - розповіла перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.